navigatie overslaan

Voor wie het nog niet weet: Twente is misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland. Zonde om het bij een klein blokje om te laten. Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandelplezier. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Dat hoeft zeker niet in één keer. Je kunt ook delen van het “blokje om” lopen. In een weekend, als dagtocht of tijdens een ochtend of middag in je vakantie met het gezin. Het Twents Blokje Om bestaat uit 5 routes die afzonderlijk te wandelen zijn. Liever een wandelvakantie? Dat kan ook, er zijn speciale arrangementen samengesteld.

Het Twents Blokje Om wordt op dit moment vernieuwd. Dit betreft dus ook de onderliggende routes: de Stuwwallenroute, Trambaanroute, Smokkelroute, Essenroute en de Boeskoolroute. Binnenkort vindt u de geupdate routes hier online.

Ga op je eigen gemak

In plaats van ’tot ziens’ zeggen we in Twente ook wel: heanig an! Dat betekent zoveel als ‘doe rustig aan, pas goed op jezelf’. In een lagere versnelling is het leven namelijk veel leuker. Wandelen is een goede manier om dat te ervaren. Stap voor stap laat je niet alleen de natuur zijn werk doen, maar ook de Tukkers zelf… Want als je denkt dat Nederland zijn hartelijkheid aan het verliezen is, ken je ons nog niet. Even onze hand opsteken of een praatje maken, vinden wij nog heel gewoon. Twents Blokje Om is een bundeling van meerdere, afwisselende wandelroutes, elk met een eigen thema. Thema’s die wat vertellen over de natuur in Twente, maar ook over de cultuur en de mensen, de Tukkers. Ook al loop je maar een klein deel van de 300 kilometer lange route, je beleeft al snel het echte Twente. De routes van het Twents Blokje Om kun je op veel plekken in Noordoost-Twente oppakken. Heb je nog meer tijd? Maak dan gebruik van de 5-daagse of 9-daagse wandelarrangementen. Waar jouw route begint en eindigt bepaal je zelf. Start bijvoorbeeld met het kiezen van één van deze thema’s of routes.

VERHALEN OVER TWENTS BLOKJE OM

Download hier de routes