Voor wie het nog niet weet: Twente is misschien wel het mooiste wandelgebied van Nederland. Zonde om het bij een klein blokje om te laten. Twents Blokje Om staat voor maar liefst 300 kilometer aaneengesloten wandelplezier. Over stuwwallen. Dwars door beekdalen. Dat hoeft zeker niet in één keer. Je kunt ook delen van het “blokje om” lopen. In een weekend, als dagtocht of tijdens een ochtend of middag in je vakantie met het gezin. Het Twents Blokje Om bestaat uit 5 routes die afzonderlijk te wandelen zijn.

Je wandelt o.a. langs deze prachtige plekken

 1. Huis Singraven

  Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het …

 2. Dal van de Mosbeek

  Het Dal van de Mosbeek is een bijzonder gebied met prachtige bronnen en beken en een afwisselend …

 3. Havezathe het Everloo

  Ervaar het Twentse landleven en Havezathe het Everloo dankzij een bijzondere omgeving, een …

Maar liefst 300 kilometer aan onmeunig wandelplezier

In plaats van ’tot ziens’ zeggen we in Twente ook wel: heanig an! Dat betekent zoveel als ‘doe rustig aan, pas goed op jezelf’. In een lagere versnelling is het leven namelijk veel leuker. Wandelen is een goede manier om dat te ervaren. Stap voor stap laat je niet alleen de natuur zijn werk doen, maar ook de Tukkers zelf… Want als je denkt dat Nederland zijn hartelijkheid aan het verliezen is, ken je ons nog niet. Even onze hand opsteken of een praatje maken, vinden wij nog heel gewoon. Twents Blokje Om is een bundeling van meerdere, afwisselende wandelroutes, elk met een eigen thema. Thema’s die wat vertellen over de natuur in Twente, maar ook over de cultuur en de mensen, de Tukkers. Ook al loop je maar een klein deel van de 300 kilometer lange route, je beleeft al snel het echte Twente. De routes van het Twents Blokje Om kun je op veel plekken in Noordoost-Twente oppakken. Waar jouw route begint en eindigt bepaal je zelf. Start bijvoorbeeld met het kiezen van één van deze thema’s of routes.

Verhalen over Twents Blokje om

 1. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Smokkelroute.

  geschreven door Mathias
 2. Route-tips

  5 handige en leuke tips tijdens het lopen van de Smokkelroute

  geschreven door Mathias
 3. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Trambaan route.

  geschreven door Mathias
 4. Route-tips

  5 handige en leuke tips tijdens het lopen van de Trambaan route

  geschreven door Mathias
 5. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Stuwwalroute.

  geschreven door Mathias

Twents Blokje Om op de kaart

Uitgelichte route: de Essenroute

Uitgelichte route: de Smokkelroute

Gezinsroutes Twents Blokje Om

De lange afstandsroutes van Twents Blokje Om zijn misschien iets te lang om te wandelen met het hele gezin. Daarom zijn er kortere gezinsroutes met dezelfde beleving en wat minder kilometers. Bekijk ze hier!

Bagageservice

In een paar dagen een route van Twents Blokje Om wandelen met onderweg een aantal overnachtingen? Laat dan je bagage vervoeren met de speciale Twents Blokje Om Bagageservice en geniet optimaal van je wandeling en het Twentse landschap. De bagageservice kan geboekt worden bij Actief Twente!

De mooiste routes liggen voor je klaar
Schoenen

6000 km aan unieke wandelroutes in Twente

Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Gelukkig hebben we 6000 km aan unieke wandelroutes voor je klaar liggen; daar ben je wel even zoet mee. Met iedere route word je steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende knooppunten of keuzepunten en maak er helemaal jouw route van. Ontmoet mensen en beleef de Twentse gezelligheid. Good goan!