navigatie overslaan

Route-tips

4 handige en leuke tips tijdens het lopen van de Trambaan route

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 5395 keer

De Trambaanroute van 15 kilometer is de perfecte wandeling voor een mooie herfstdag, en onderdeel van het Twents Blokje Om. De route voert je niet alleen langs overblijfselen uit de hoogtijdagen van de Twentse textielindustrie, maar ook langs mooie B&B’s en gezellige lunchspots. Haal nog meer uit jouw wandeling over de Trambaan met deze tips!

Let op: deze route is voor 75% te wandelen. Bij Landgoed Singraven zijn aanpassingen gaande wat zorgt voor een omleiding op de route.

 1. 4

  Lunch in Denekamp

  Het gezellige Nicolaasplein voor de Sint Nicolaaskerk is de perfecte plek om heerlijk te lunchen. Een stevige bodem voor een mooie herfstwandeling! Aan het plein vind je bijvoorbeeld Bakkerij & lunchroom de Winter, met heerlijke Twentse krentewegge bij de koffie en vers belegde broodjes. Ook vind je De Wethouder; een geweldige lunchlocatie én borrellocatie, mocht je de Trambaan andersom lopen.

 2. 3

  Landgoed Singraven

  De Trambaanroute gaat nét voor het hart van het Landgoed Singraven rechtsaf over een bruggetje. Mijn tip is om even rechtdoor te lopen, richting het hart van het landgoed met prachtig uitzicht over het Huis Singraven en het omliggende landgoed. Voor de echte fanatieke wandelaar zijn hier ook mooie routes door het dennenbos te vinden als je de laan voor het huis inloopt. Kijk ook even naar de volgende tip!

 3. 2

  Restaurant de Watermolen op Landgoed Singraven

  Als je naar het hart van het Landgoed Singraven loopt, vind je daar Restaurant de Watermolen. Met een prachtige watermolen die (tijdens het seizoen) op zaterdag ook toegankelijk is om te bezoeken! Het restaurant heeft een ruim terras waar je onder de dikke eiken kan genieten van een hapje en een drankje. De landgoedwinkel tegenover het restaurant is ook een bezoek waard. Een winkel vol prachtige en pure streekproducten.

 4. 1

  Blijf een nachtje slapen

  Langs de Trambaan vind je veel mooie wandelpaden. Blijf een nachtje slapen en ontdek ze allemaal! Langs de route vind je leuke B&B’s en hotels om een nachtje te overnachten. Zo vind je bij De Kleine Hulst verschillende vakantiewoningen, ook voor groepen. Iets verder richting Oldenzaal vind je Erve Fakkert, met gastenkamers voor een nachtje maar ook appartementen geschikt voor kleine groepen. Andere tips zijn: Landgoed de Kniep, Hotel de Schout en Hotel Dinkeloord.

Wat vind je van dit artikel?