Doe-tips

4x dagje weg in de meivakantie. En het hele gezin mag mee.

Geschreven door

Dorien

Leestijd 3 minuten 1196 x bekeken

Ja hoor! Pasen zit er nog maar net op en de volgende vrije dagen staan alweer voor de deur.

Hoor jij de meivakantie alweer aankloppen? Dé tijd om er met het hele gezin op uit te gaan. In Twente komt iedereen aan zijn trekken. Want er is meer dan een simpele duik in het zwembad of een bezoekje aan de plaatselijke kinderboerderij!

Glowgolf
Glowgolf

Minigolfen in het donker

Gloeiende gloeiende. Dit moet je met eigen ogen zien! Minigolfen klinkt misschien niet heel spannend. Totdat je bij Glowgolf Enschede bent geweest! Balletjes slaan doe je hier in het donker. Omringd door een onderwaterwereld, jungle en inheemse bevolking. En mét fluorescerende blacklights. Glowgolf Enschede beschikt over 18 verschillende banen. En houd jij wel van een uitdaging? Zet dan de 3D-bril op. Maakt het allemaal een stukje mooier… maar vooral moeilijker!

Avatarz
Avatarz

Klimmen bij AvaTarz

Avonturiers opgelet! Bij AvaTarz in Oldenzaal moet je zijn. Het grootste klimbos van Nederland, met meer dan 100 uitdagingen. Laat de Tarzan of Jane in je los en baan je over kabels, balken, touwbruggen en netten. Elk parcours heeft een ander niveau. En ook aan de kleintjes is gedacht: voor hen is er het KidZ klimparcours. Sta jij liever met beide benen op de grond? Geen paniek, bij AvaTarz kun je ook heerlijk vertoeven op een terras. Kun jij genieten van allerlei lekkers terwijl de rest lekker ziet stuntelen.

Oyfo
Oyfo

Ontdek techniek bij Oyfo

‘Verboden aan te raken’ maakt een museum vaak een stuk minder interessant. Vooral voor kinderen. Vergeet dit maar bij Oyfo in Hengelo. In dit techniekmuseum is het juist verboden om overal van áf te blijven. Zet de stoommachine aan, boor zout op met een flipperkast of draai aan een spijkermotor… In dit museum mag en kan het allemaal. En juist die interactie maakt het zo leuk. De verschillende museumzalen gaan over textiel, machine- en werktuigbouw, elektrotechniek en telecommunicatie. Steek je ook nog wat van op!

Speelbos Sallandse Heuvelrug
Speelbos Sallandse Heuvelrug

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Je kinderen kennis laten maken met de natuur en ook nog lekker laten spelen? Daarvoor is Buitencentrum Sallandse Heuvelrug de perfecte plek! In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug zijn genoeg leuke activiteiten voor kinderen: Uilenballen pluizen, op bossafari met een natuurgids, op pad als hulpboswachter, een tocht met paard en wagen over de Sallandse Heuvelrug, speurtochten in het bos, het kabouterpad voor de allerkleinsten of gewoon lekker spelen in het speelbos. In het speelbos direct naast het Buitencentrum is een leuke - wandelwagenvriendelijke - wandelroute van ongeveer 2 kilometer met onderweg verschillende speelobjecten voor kinderen van alle leeftijden. Super leuk!

Je leest het... in Twente kun je écht een dagje weg van het gewone. En kun je niet kiezen tussen deze 4 activiteiten? Blijf dan lekker een paar dagen in een van onze toffe accommodaties. Tot snel!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Dorien

Dorien kan zich geen fijnere plek voorstellen dan Twente waar haar kinderen kunnen opgroeien. Lekker actief bezig zijn in de natuur, koken met lokale producten en het gemak van de grote stad om de hoek.

Meer verhalen uit Twente

 1. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "In de winter eten we alle dagen moos."

  Geschreven door Andre
 2. Doe-tips

  16 tips voor een geslaagde kerstvakantie in Twente. Van kerstmenu's tot sterrit.

 3. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 17 winteruitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Binnenkijken bij

  Natura Docet Wonderryck Twente kindvriendelijkste museum van Overijssel

Tip je vrienden

facebook twitter