Bergen vol historie

Het ereveld 'De Canadese Begraafplaats Holten'.

Leestijd 1 minuten 3435 x bekeken

Het ereveld 'De Canadese Begraafplaats Holten' op de Holterberg is één van de indrukwekkendste herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. In het voorjaar van 1945 waren het overwegend Canadese troepen die na vijf jaar van onderdrukking zorgden voor de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland.

Veel Canadese bevrijders brachten tijdens de bevrijdingsoperaties het grootste offer. Op de Canadese begraafplaats vinden 1394 militairen in een monumentale omgeving hun laatste rustplaats.

Informatiecentrum

Tijdens je bezoek aan het naastgelegen informatiecentrum, krijg je inzicht in de geschiedenis van het ereveld, de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland en kom je meer te weten over het leven van de gesneuvelde militairen. Aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en foto’s, vaak via nabestaanden verkregen, wordt de gedachte aan hen die vielen levend gehouden. Unieke films en documentaires met veel authentiek beeldmateriaal, tonen je de kennis met aangrijpende verhalen over gesneuvelde bevrijders en de bevrijdingsoperaties. Het centrum is voor iedereen gratis toegankelijk en biedt een bron van informatie. Deze informatie geeft een bezoek aan de begraafplaats meer diepgang.

Openingstijden

De begraafplaats is het hele jaar door geopend voor publiek. Het Informatiecentrum Canadese begraafplaats is tijdens wintertijd open van woensdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op 24 en 31 december gesloten vanaf 13.00 uur. Gesloten op Kerstdagen en nieuwjaarsdag. Tijdens de zomertijd de gehele week geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Route-tips

  Twents Blokje Om Gezinsroutes; wandelingen voor het hele gezin!

 2. Doe-tips

  Een overzicht van uitjes tijdens het Hemelvaartsweekend in Twente.

 3. Doe-tips

  De 9 leukste tips om je moeder te verwennen tijdens Moederdag!

 4. Doe-tips

  6 Twentse tips om te doen tijdens Koningsdag. Zo maak je er een feestje van!

Tip je vrienden

facebook twitter