navigatie overslaan

Minuutje Manuel

Andre Manuel: "Een dokter verschilt niet wezenlijk van een bouwvakker."

  • Leestijd 1 min
  • Gelezen 1024 keer
  • Geschreven door Andre

Gezelligheid kent geen rangen of standen. Waarom zouden die er zijn? Hier drinken artsen en werklui samen, met respect voor elkaar. En de sfeer is altijd relaxed. Hier vergeten we onze dagelijkse zorgen even. En vieren we het leven.

play

Iedere keer als een Tukker na afloop van een potje klootschieten onder de douche staat, ziet hij de naakte waarheid: een dokter verschilt niet heel erg wezenlijk van een bouwvakker. Ja, een dokter ziet er iets gezonder uit. Daar is hij dan ook dokter voor. Maar of je in Twente nou cum laude bent afgestudeerd of nog niet eens de lagere school hebt afgemaakt, uiteindelijk verdwijnt iedere Tukker gebroederlijk en zusterlijk door dezelfde schoorsteen in Usselo. Natuurlijk is er een verschil tussen een hartchirurg en een stukadoor. Daarom zie je ook weinig stukadoors een open-hart-operatie uitvoeren. Maar het sausje op de muur van diezelfde operatiekamer, daar zal een chirurg zich dan weer niet aan wagen. En na een halve liter jonge jenever maakt het niet uit of je miljonair bent of uitkeringsgerechtigde. Die zijn dan allebei niet meer te verstaan.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.