Minuutje Manuel

Andre Manuel: "Een dokter verschilt niet wezenlijk van een bouwvakker."

Geschreven door

Andre

Leestijd 1 minuten 581 x bekeken

Gezelligheid kent geen rangen of standen. Waarom zouden die er zijn? Hier drinken artsen en werklui samen, met respect voor elkaar. En de sfeer is altijd relaxed. Hier vergeten we onze dagelijkse zorgen even. En vieren we het leven.

Bekijk de video
Bekijk video

Iedere keer als een Tukker na afloop van een potje klootschieten onder de douche staat, ziet hij de naakte waarheid: een dokter verschilt niet heel erg wezenlijk van een bouwvakker. Ja, een dokter ziet er iets gezonder uit. Daar is hij dan ook dokter voor. Maar of je in Twente nou cum laude bent afgestudeerd of nog niet eens de lagere school hebt afgemaakt, uiteindelijk verdwijnt iedere Tukker gebroederlijk en zusterlijk door dezelfde schoorsteen in Usselo. Natuurlijk is er een verschil tussen een hartchirurg en een stukadoor. Daarom zie je ook weinig stukadoors een open-hart-operatie uitvoeren. Maar het sausje op de muur van diezelfde operatiekamer, daar zal een chirurg zich dan weer niet aan wagen. En na een halve liter jonge jenever maakt het niet uit of je miljonair bent of uitkeringsgerechtigde. Die zijn dan allebei niet meer te verstaan.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 2. Doe-tips

  Plekken waar de zon het langst schijnt. 5 mini-belevingen op hoogte.

 3. Een moment met

  Johanna ter Steege: "Als ik in Twente kom dan voelt het als mijn thuis!"

  Geschreven door Maika
 4. Op eigen wijze

  Dauwtrappen in Twente: zo stappen Tukkers in alle vroegte op de fiets.

  Geschreven door Bertine & Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter