Route-tips

Fietsen in Twente: een rondje dwars door het groen langs Landgoed Twickel

Leestijd 2 minuten 5077 x bekeken

‘Trap ’m maar an’ en je zult al heel snel ervaren dat fietsen in Twente een echte belevenis is. Het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. Als je deze punten met elkaar verbindt, heb je liefst 2500 kilometer fietsmogelijkheden voor je liggen. Daarvan gaat 500 kilometer over de Duitse grens. Je hebt de keus uit allerlei themaroutes, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route samenstellen.

Dwars door het groen

Een van de themaroutes is het rondje ‘dwars door het groen’. Geniet van de omgeving rond Haaksbergen en Hof van Twente, een omgeving die echt typerend is voor het Twentse coulisselandschap. Deze fietsroute leidt je dwars door het groen, langs authentiek Twentse molens. Je fietst over groene bospaden en smalle asfaltwegen en langs een flink aantal toeristische attracties waaronder watermolen de Oldemeule, de Houtzaagmolen en de Oostendorper Watermolen. Starten kan op ieder knooppunt.

Sla de volgende hoogtepunten onderweg niet over

Maak kennis met het boeiende verhaal van de Buurserbeek tijdens een vaartocht met de 18e eeuwse Buursepot, een platbodem die vroeger vracht vervoerde tussen Ahaus en Deventer.

In de buurtschap Oele ligt de in 1690 gebouwde karakteristieke Watermolen Oldemeule. Een must bij een fietstocht door Twente.

Beleven hoe in de loop der eeuwen dikke bomen tot balken en planken werden verzaagd? Dat kan in de in 1771 gebouwde Twickeler Houtzaagmolen in Delden.

Bezoek het majestueuze kasteel Twickel, te midden van een prachtig landgoed van 4000 hectare dichtbij Delden. Een harmonieus samenspel van natuur en cultuur.

Roelof en Ilse Visscher zijn in 2000 gestart met Wijngaard Hof van Twente, een van de grootste wijngaarden van Nederland. Geniet van een rondleiding met proeverij bij Twente Wijn.

Rijd mee in een van de nostalgische wagons en beleef het verleden van de spoorwegen bij Museum Buurtspoorweg. Een retourtje door het prachtige Twentse landschap is een aanrader.

Fietsnetwerk Twente

Het Fietsnetwerk Twente ontwikkelt zich continue. Nieuwe fietspaden zijn geïntegreerd en thematische routes leiden je langs de mooiste plekjes in Twente. De vernieuwde kaarten zijn te koop bij alle VVV’s of neem hier een kijkje voor meer informatie.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 2. Doe-tips

  Maak van je meivakantie in Twente een feest met deze leuke activiteiten.

  Geschreven door Dorien
 3. Doe-tips

  Lente in Twente! Trek er samen op uit met de leukste familie-uitjes.

  Geschreven door Yvette
 4. Twents en te gek

  Grazendsnel internet in Losser dankzij Twentse Wi-Fi koeien (1 april)

Tip je vrienden

facebook twitter