navigatie overslaan

Doe-tips

Speeltijd! De leukste uitjes, attracties en speeltuinen van Twente op een rijtje

  • Leestijd 3
  • Gelezen 47196 keer

Kinderuitjes in overvloed! Klim en klauter in het speelbos. Ga op ontdekkingstocht in het museum. Leef je uit in het pretpark. De leukste uitjes vind je hier op een rij!

Bekijk direct alles voor kinderen

AVONTURENPARK HELLENDOORN

Met het hele gezin naar Avonturenpark Hellendoorn: het ideale gezinsuitje! Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows. Twee spetterende wildwaterbanen, drie spectaculaire achtbanen, een zweefmolen, een lasergame, Dreumesland voor kleine avonturiers, een outdoor Slidepark met elf waterglijbanen, een waterspeelpark met zonnige ligweide en nog veel meer! Avonturenpark Hellendoorn is een echt familiepretpark met een gemoedelijke sfeer, gratis toegang tot deleukste shows, korte afstanden tussen de attracties en geen lange wachtrijen.

AVATARZ NATURE PARK

Veilig klimmen in het ecologische klimbos Avatarz door de hoge bomen met meer dan 100 verschillende sportieve ‘challenges’, balanceren over kabels, balken, touwbruggen en netten, en uiteindelijk terug over de langste zipline van Nederland zweven! Het park biedt je daarnaast nog veel meer leuke arrangementen rond sport- en spel- en outdoor games.

NATURA DOCET WONDERRYCK

Als bezoeker maak je kennis met de wonderen van de natuur en ervaar je de unieke en bijzondere kanten van het Twentse landschap en de dierenwereld. Elke zaal heeft z’n eigen verhaal bij Wonderryck. Zo zie je bijvoorbeeld Twente door de ogen van een torenvalk en loop je door de Wonderkamers die vol staan met dieren, van ijsvogel tot paradijsvogel en van vogelbekdier tot zeekrokodil.

KINDERBOERDERIJ DONDERTMAN

Een kinderboerderij waar kinderen zich een hele dag kunnen vermaken. Van kippen, varkens en geiten tot konijnen en cavia’s. In het knuffelhuis van Dondertman in Holten kun je jonge konijnen en cavia’s oppakken en aaien. Ook zijn er een speelweide, skelterbaan, springkussen en kun je bij mindere weersomstandigheden binnen spelen in de speelkelder.

NATUURMUSEUM HOLTERBERG

Het natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug dat een van de grootste collecties Europese diersoorten heeft en meer dan 1000 dieren laat zien. Van de grootste zangvogel van Nederland tot de enige aap die voorkomt in Europa. Met 11 prachtige levensgrote diorama’s waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staan, beleef je de natuur van dichtbij!

De MUSEUMFABRIEK

De Museumfabriek in Enschede is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. De Museumfabriek is dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. De Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. Kom snel kijken, meedoen en beleven in Enschede!

MUSEUM BUURTSPOORWEG

Alles ademt hier het verleden van de spoorwegen. De geur, de kleur, de uitstraling, de kleding van het personeel, het souvenirwinkeltje, de stationsrestauratie. Stap in deze levendige geschiedenis en geniet van een retourtje door het prachtige Twentse landschap. Je rijdt mee met een nostalgische en originele stoomlocomotief en wagons. Het tempo van de trein geeft je alle gelegenheid van de omgeving, het treinstel en jouw gezelschap te genieten. Zowel in Boekelo als in Haaksbergen heb je tijd genoeg alles te bekijken en te ervaren. Een eersteklas dagje uit bij Museum Buurtspoorweg!

Binnenspeeltuinen

Ballorig Enschede
Ballorig Nijverdal
Speeltuin Morskieft
Krazy Kangaroo & Avontura

Speelbossen

Avatarz Nature Park
Buitenhoff & Klimbos Rutbeek
Ledeboerpark
Speelbos ’t Klauterwoud
Beleefbos Weusthag
Bos van Daantje Das
Speelbos Sallandse Heuvelrug
Outdoor Challenge Park
Speelbos Het Hulsbeek

Spelend leren

Oyfo Techniekmuseum
Cosmos Sterrenwacht
Natura Docet wonderryck
De Museumfabriek

Pretparken

Avonturenpark Hellendoorn
Attractiepark de Waarbeek

Wat vind je van dit artikel?