navigatie overslaan

Doe-tips

Kinderschatkaart Noordoost-Twente: zwemmen, klimmen en schatzoeken.

  • Leestijd 2
  • Gelezen 6166 keer

Er is altijd wat te beleven in Noordoost-Twente. Houden je kinderen van avontuur? Ga dan eens met hen kanovaren of klimmen. Leren ze graag over de geschiedenis? Bezoek dan één van de musea, met speciale activiteiten voor kinderen. Gek op zwemmen? Neem dan een duik in één van de zwemwateren of zwembaden. Dat er genoeg te doen is, dat is zeker!

De kinderschatkaart Noordoost-Twente laat je zien welke kinderactiviteiten er allemaal in deze omgeving zijn. De kaart kun je halen bij de verschillende Tourist Info’s in Noordoost-Twente. We lichten een paar leuke activiteiten uit:

Ga op ontdekkingstocht

Salamander Sammy neemt de kinderen mee op ontdekkingstocht. Zo kun je in Losser speuren naar sporen met een GPS. Kinderen (vanaf 8 jaar) zijn 1,5 uur lang zoet met de zoektocht naar monumentale gebouwen. Op het Hulsbeek in Oldenzaal zijn meer dan twintig speeltoestellen waar je ieder kind blij mee maakt. Het parcours bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, een veertig meter lange kabelbaan en slingertouwen. Klimmen en klauteren dus!

Trek gekregen?

Van al dat schat zoeken krijg je honger en dorst. IJssalons en diverse restaurants met heel veel kinderspecialiteiten hebben een prominente plek gekregen op de kaart. Ga op onderzoek uit in Museum Natura Docet in Denekamp en wordt dappere detective of pientere professor. In Twente zijn we gek op koeien. Heb jij al eens een koe geknuffeld? Dit kan in Geesteren. Of ga met een audiotour door het Openluchtmuseum Ootmarsum waarin boeiende verhalen verteld worden over het vroegere boerenleven.

Over de grens

En natuurlijk houdt het bij de grens niet op! Want een bezoekje aan Bad Bentheim is een must voor iedereen. Beklim de trappen van de muur van het kasteel en je voelt je echt de ridder of jonkvrouw. Wil je nog meer tips? Loop snel bij een van de vijf genoemde locaties binnen en laat je verrassen door de schat aan informatie en leuke ideeën die op de kinderschatkaart te vinden zijn.

Kaart halen?

De kaart kun je halen bij de verschillende Tourist Info’s in Noordoost-Twente. Of bekijk hem hier online!

Wat vind je van dit artikel?