navigatie overslaan

Typisch Twents

Technologische ontwikkelingen in Twente waar wij heel trots op zijn

  • Leestijd 2
  • Gelezen 2641 keer

In deze mooie landstreek in het oosten van Overijssel houden slimme mensen zich al eeuwen bezig met het ontwikkelen van technische en industriële toepassingen. Niet zo vreemd dus dat we een Technische Universiteit hebben en meer dan drieduizend (dit is geen typefout!) hightechbedrijven en -instellingen.

Bolleboos

Vanuit je luie stoel de lampen dimmen. De televisie aanzetten of je favoriete artiest beluisteren. Zonder een stap te zetten. Het kan met Homey, de intelligente bolleboos, ontwikkeld in Twente. Homey kan veel. Heel veel: het koffiezetapparaat of de verwarming vast aanzetten. De zonwering laten zakken of controleren of de deur wel op slot is. Zelfs vanaf je vakantieadres. Homey is de overtreffende trap in domotica. Metslimme software en smartphone-apps. En Homey kan steeds meer. Twentse technologie die het leven makkelijker maakt.

Dronevlucht

Een jongensdroom om dronepiloot te worden? Het kan in Twente waar op een deel van het luchthaventerrein naar hartenlust geëxperimenteerd wordt met de zoemende elektrische vogels. Op, maar vooral boven de Drone Airport Twente worden nieuwe modellen getest, worden piloten opgeleid en nieuwe mogelijkheden voor drones verkend. Zoals medicijnen afleveren in afgelegen gebieden of bijzondere luchtopnames maken. Het maakt niet uit want hier geldt: the sky is the limit. Ook in Twente!

Wat vind je van dit artikel?