1. 0/3
  '

  Route-tips

  De 3 mooiste gratis wandelroutes in Enschede om Twente te ontdekken

  Geloof het of niet maar de meeste inwoners van Twente zijn binnen 5-10 minuten in de vrije natuur. Ook al ben je midden in de grote stad, de natuur is altijd dichtbij. Van Nationaal Landschap zoals Hof Espelo of het bijzondere Vliegveld Twenthe. Wandelen in Twente geeft je een gevoel van vrijheid en verrijking, omdat geen enkel plekje hetzelfde is. Een mooie wandelroute in Twente heb je dan ook zo gevonden. Via de wandelknooppunten van Twente verleng je een 5 km wandelroute gemakkelijk tot een 10 km wandelroute. Want als je eenmaal op pad bent, ben je wel even zoet. Bekijk hier de mooiste wandelroutes in en om Enschede of ga naar alle wandelroutes in Twente.

 2. 3/3

  3.

  Wandelroute het Hilligenpad

  Het Hilligenpad - Zwerven door Twente. Een vijfdaagse bezinningsroute van 102 kilometer voor wie op zoek is naar rust en reflectie of voor als je gewoon lekker wilt genieten van de 'oale' grond; het Twentse landschap.

  Startpunt: bezoekerscentrum Hof Espelo in Enschede. Eindpunt: voormalig retraitehuis De Zwanenhof in Zenderen. Je kunt de route ook gedeeltelijk lopen; op elk punt kun je 'instappen'. Volg de paars/witte gemarkeerde route.

 3. 2/3

  2.

  Wandelroute Rondje Enschede

  Waar de bebouwing van Enschede ophoudt en het buitengebied begint, ligt een bijzonder gevarieerd landschap. Een avontuurlijke wandelroute van 55 kilometer rondom de stad, dwars door de groene longen van Enschede, dat is Rondje Enschede. Onderweg is van alles te doen en te beleven.

 4. 1/3

  1.

  Wandelroute Rondje Boekelo

  Een prachtige wandelroute van 8 kilometer lang vanuit het centrum door het prachtige coulisselandschap rondom Boekelo. Na het Faunafort Boekelo, leidt de route langs de Boekelerbeek, over het landgoed de Wele, door het Teesinkbos en via de Bleekerij, de nieuwste woonwijk van Boekelo, weer terug naar het centrum.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Twente tales

  De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

  Geschreven door Vincent
 2. Twente tales

  De Hellehond: waarom de zwarte hond zorgt voor angst in De Lutte.

  Geschreven door Vincent
 3. Twente tales

  Old Minneke: over een gevreesde heks in de bossen bij de Holterberg.

  Geschreven door Vincent
 4. Twente tales

  De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

  Geschreven door Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter