navigatie overslaan

Route-tips

De mooiste wandelroutes in Delden en Diepenheim om Twente te ontdekken

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 30043 keer

Geloof het of niet maar de meeste inwoners van Twente zijn binnen 5-10 minuten in de vrije natuur. Ook al ben je midden in de stad of het dorp, de natuur is altijd dichtbij. Van imposante kastelen en landgoederen tot unieke doorkijkjes. Wandelen in Twente geeft je een gevoel van vrijheid en verrijking, omdat geen enkel plekje hetzelfde is.

Het landschap ontleend zich perfect voor mooie wandelingen. Een mooie wandelroute in Twente heb je dan ook zo gevonden. Van gemarkeerde wandelroutes en themaroutes tot ommetjes en lange-afstandswandelingen. Via de wandelknooppunten van Twente verleng je een 5 km wandelroute gemakkelijk tot een 10 km wandelroute. Want als je eenmaal op pad bent, ben je wel even zoet. Bekijk hier de mooiste wandelroutes in en om Delden en Diepenheim of ga naar alle wandelroutes in Twente.

Stadswandeling Diepenheim

De Stadswandeling Diepenheim is een route van 4 kilometer door de bebouwde kom van Diepenheim en maakt een uitstapje langs Huis te Diepenheim. In de routebeschrijving wordt aanvullende informatie gegeven over bezienswaardigheden en historische plekken. Op de plattegrond in het hart van de uitgave staat de route, bezienswaardigheden en horeca onderweg ingetekend. Het is ook mogelijk om de stadswandeling te lopen onder leiding van een gids. Informeer hiervoor bij Cultuurcentrum Herberg de Pol, tel. 0547-352911 of info@herbergdepol.nl.
Bekijk en bestel de wandelroute >

Umfassungsweg Twickel

Dé wandelroute van Twickel is de Umfassungsweg. Deze route omvast (umfasst) het hart het landgoed en toont de verscheidenheid én schoonheid van het Twentse landschap.Een ideaal startpunt is het Bezoekerscentrum op Landgoed Twickel. Via routepalen die gemarkeerd zijn met UW, volg je een route van ongeveer 11 km. De route gaat grotendeels over onverharde paden, door het parklandschap bij het kasteel, door bos, over weiden, heidveld en es, terug via Delden.
Bekijk en download de wandelroute >

Twickel

Kasteel Twickel, net buiten Delden, ligt temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het landgoed, met de prachtige kasteeltuinen, is absoluut een bezoek waard! Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen. Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij. Cultuur en natuur gaan op Twickel harmonieus samen. De zorg voor dit alles berust bij de Stichting Twickel.
Meer over het Twickel >

Wat vind je van dit artikel?