navigatie overslaan

Typisch Twents

Een business in Twente? Ook hier zijn veel unieke zakelijke mogelijkheden voor jou

  • Leestijd 3
  • Gelezen 1877 keer

Twente is bijzonder vanwege haar natuurgebieden, landgoederen, historische steden en dorpen, een keur aan winkels, uitstekende restaurants, etcetera. Wat Twente daarnaast interessant maakt, zijn de bijzondere mogelijkheden voor het bedrijfsleven.

“Een tukker laat zich de kop niet gek maken”, aldus Kirsten Den Hertog, accountmanager zakelijk toerisme bij Regio Twente. “Onze leisure-industrie groeit en het motto daarbij is: ‘De Tijd nemen’. Dit principe geldt ook voor onze zakelijke ambities. Groot verschil met bijvoorbeeld de Randstad is dat we in Twente gemakkelijker een praatje maken en wil je in Twente iets organiseren of beleven dan wordt oprechte interesse getoond. Er wordt meegedacht en gewerkt aan verrassende oplossingen.” Daarbij is, zegt Kirsten, “onze grootste uitdaging om het bedrijfsleven bewust te maken van de zakelijke mogelijkheden in Twente.”

Vliegveld Twenthe

Kirsten is trots op het recentelijk gerealiseerde International Event Airport Vliegveld Twenthe. “De afgelopen jaren zijn veel tijd, geld en energie gestoken in dit unieke vliegveld. Hangars zijn qua luxe en comfort geschikt gemaakt voor allerlei zakelijke bijeenkomsten. Je kunt plaats nemen in de Verkeerstoren of tussen de F16’s en buiten is vijftig hectare beschikbaar voor bootcamps, festivals en beurzen.” Er is ruimte voor gezelschappen van 5 tot 50.000 personen. Bedrijven en evenementenorganisaties hebben alle ruimte om hun creativiteit uit te dagen met grensverleggende evenementen.

Outdoor Challenge Parc

Bij Outdoor Challenge Parc is werkelijk alles te doen. Wil je een jubileum vieren in een heuse nederzetting of Laplandse Tipi of vergaderen op een typisch Twents houten vlot? Alles kan in dit uitdagende natuurlandschap. Je bent bezig met de elementen en ondertussen doe je nieuwe inzichten op. Outdoor Challenge Parc betekent ontspannen door fysieke inspanning, de dagelijkse beslommeringen vergeten en je grenzen verleggen.

Sterrenniveau

In Twente kun je op veel plekken een meeting of incentive basic houden. Kirsten: “Maar het kan ook luxer, tot aan een stijlvol diner op een luxe locatie. Denk aan toprestaurants als Tuindorp hotel & restaurant ’t Lansink, Landhuis hotel de Bloemenbeek en De Swarte Ruyter. Daar staat de combinatie van de sfeer van toen en de luxe van nu garant voor succesvolle bijeenkomsten, waarbij het genieten is van de inspirerende service, lommerrijke tuinen en terrassen en fraaie uitzichten.”

Kunst en cultuur

Bijzondere locaties als musea, gebedshuizen en theaters zijn ook in te zetten bij speciale zakelijke events, aldus Kirsten. “Denk aan het prachtige Rijksmuseum Twenthe of de unieke synagoge, beide in Enschede. Je kunt ook kiezen voor interactieve en ontspannen sessies in een van de, veelal in historische panden gevestigde, theaters. Ook Van der Valk Theaterhotel Almelo biedt vele mogelijkheden en misschien is de knusse theaterzaal van Concordia of minitheater De Grote Willem de gewenste locatie. Mogelijkheden te over…”

Interesse?

Neem contact op met Kirsten Den Hertog: 06 - 23 46 85 90
of kijk op www.congresregiotwente.nl.

Wat vind je van dit artikel?