navigatie overslaan

24 uur op pad met

Dit heeft cowfluencer Liesje22 de eerste week in Twente meegemaakt.

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 10377 keer

Goedemoééérgen! Ik ben Liesje22. Tukker, parttime hollands ansichtkaart model, en sinds kort ook cowfluencer! Terwijl jullie naar binnen moesten, mocht ik eindelijk naar buiten. Dus ga ik op pad, koekeloeren door Twente. Want op deze mooie highlights kan ik normaal gesproken niet komen. Geniet mee vanaf de bank en laat je inspireren voor het moment dat je straks zelf weer er op uit mag. Nu nog even binnen blijven, straks weer #tijdzatintwente.

Wil je gelijk mijn avontuur in beeld zien? Scroll dan even door naar onderen!

Week 1: Van Nationaal Park tot kasteel en recreatieplas

omschrijving
omschrijving

Dag 1: De Pelmolen in Rijssen

Ik vond deze molen een mooi begin. En begin dan ook lekker met een selfie. Nu De Pelmolen voor bezoekers is gesloten, werd ik uitgenodigd voor een speciale VIC (Very Important Cow) tour. De Pelmolen was vroeger één van de belangrijkste industriemolens van Twente én ik mocht een kijkje nemen in de oude olieslagerij. Super interessant!
Lees meer over De Pelmolen >

omschrijving
omschrijving

Dag 2: Uitzichtpunt Sallandse Heuvelrug

Geen betere plek om de dag te beginnen dan met een 10k door de Sallandse Heuvelrug, toch? Geen vlekje op aan te merken. Nouja één dan. Wist je dat dit Nationaal Park bekend staat om haar eindeloze heidelandschap? Je kunt wel nagaan wat voor een uitzicht dat geeft! Bij mooi weer kun je zelfs Zwolle zien vanaf dit punt.
Ontdek het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug >

omschrijving
omschrijving

Dag 3: Boomhut langs de Regge

Het uitzicht schijnt prachtig te zijn, maar ik kan ’t trappetje alleen op, niet af. Gelukkig heb ik mij hier beneden ook loeiend goed vermaakt. Over de Regge schijn je je behoorlijk actief te kunnen uitleven. Ik heb ze in het verleden wel eens voorbij zien komen in kano’s. Maar bovenal is dit gewoon een geweldig plek met een nog mooier uitzicht.
Lees hier meer over een boomhut(overnachting) >

omschrijving
omschrijving

Dag 4: Landgoed Singraven in Denekamp

Wie hier woont heeft de koetjes lekker op het droge. Zie jij jezelf hier al wonen? Het gras smaakt in ieder geval heerlijk. Op dit landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Er worden normaal gesproken zelfs rondleidingen in het kasteel gegeven. Ik kom hier dus zeker weer eens terug!
Lees wie hier woonden en meer over het kasteel >

omschrijving
omschrijving

Dag 5: Recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal

Tuurlijk heb ik me ingesmeerd, alleen wat plekjes, ehh vlekjes, vergeten zoals je ziet. Hoelang moet het intrekken voordat ik mag duiken? Het Hulsbeek is een toplocatie gedurende het hele jaar. Het maakt niet uit hoe oud je bent (of een koe bent), iedereen kan ontspannen en plezier beleven in en rond de zwemvijvers. Van barbecueën tot gave watersporten en van zwemmen tot mountainbiken.
Ontdek Het Hulsbeek>

Liesje's routes

omschrijving
omschrijving

Dag 6: Kroezeboom in Fleringen

Koekoek! Dit is één van de oudste bomen van Nederland. Ik zou toch zweren dat ik net een kabouter voorbij zag schieten. De Kroezeboom staat al meer dan 500 jaar op deze bijzondere plek. Wist je dat je onder de beschermende takken van de eeuwenoude eik ook kunt trouwen? Wie weet voor de toekomst… Ook is dit een bijzonder spirituele plek.
Met deze wandeling kom je langs de Kroezeboom >

Meer highlights? Lees mijn reisverslag van week 2 en week 3.

Bekijk mijn avontuur in Twente terug op Instagram >

Wat vind je van dit artikel?