navigatie overslaan

Typisch Twents

De mooiste terrassen en picknickplekken waar de zon het langst schijnt.

  • Leestijd 4
  • Gelezen 8968 keer

Op sommige plekken lijkt de zon altijd wel te schijnen. En als je daar geen zin in hebt, dan is er wel een parasol. Waar hebben we het over? Een terras natuurlijk. Je kunt er met de beentjes hoog na een lange wandeling. Genieten van een goede kop koffie mét gebak of lekker borrelen met een groep vrienden. Voor een lekkere lunch of smakelijk diner draaien deze restaurants hun hand ook niet om. De ideale plek dus om te vertoeven op een zonnige dag.

Landgoed De Uitkijk

Of je nou graag in de zon zit, of liever de beschutting van een overdekt terras opzoekt, Landgoed De Uitkijk in Hellendoorn heeft het allemaal. Strijk neer op de gezellige veranda, of kies een plekje tussen de bomen. Het terras bevindt zich aan de rand van De Sallandse Heuvelrug. De ideale plek dus om even tot rust te komen na een lange wandeling of fietstocht door het natuurgebied. Geniet met een prachtig uitzicht van een goed glas wijn, speciaal biertje of kop koffie. Hebben jullie trek gekregen? Op de uitgebreide lunch- en dinerkaart staat vast en zeker iets dat je lekker vindt. Landgoed De Uitkijk is niet voor niets bekroond met een Bib Gourmand.

De Oale Ste
De Oale Ste

Bistro De Oale Ste

In Nijverdal en omgeving is Bistro De Oale Ste al vijftien jaar een begrip. En dat is niet voor niets. Voor zowel volwassenen als kinderen is er aan alles gedacht. De speeltuin met springkussen en interactief speeltoestel maken het voor kinderen een feest bij De Oale Ste te komen. De bistro is gelegen in de Sallandse Heide. Je wandelt vanuit het natuurgebied zó het terras op. Daar kun je lekker genieten van de zon, of je zoekt een plekje onder de parasol. Bestudeer zeker even de borrelkaart, die staat namelijk vol met lekkernijen. Wil je nou helemaal niet meer naar huis? Het is goed vertoeven op de aangrenzende camping Noetselerberg, die dit jaar 50 jaar bestaat. Het zal je hier aan niets ontbreken. Daar zorgen de eigenaren en broers Bert-Jan en Geert Hoekjen wel voor.

Het Rheins
Het Rheins

Landgoed Het Rheins

In het midden van de Twentse landerijen vind je Landgoed Het Rheins. Een prachtig landgoed in Enter. Begin op het terras met een kop koffie en zelfgemaakte taart en ga daarna lekker wandelen door het Twentse achterland. Er liggen meer dan genoeg wandel- en fietsroutes voor je klaar. Of kom gezellig met de (klein)kinderen naar de speeltuin en kinderboerderij. Terwijl zij spelen ontspannen jullie in de fijne loungebanken op het zonnige terras. Een goed glas wijn of speciaalbiertje mag dan natuurlijk niet ontbreken. Ook een hapje eten? Bij Het Rheins proef je Twente. De kaart wisselt ieder seizoen en staat vol Twentse streekproducten.

Picknickplekken

Liever ‘echt’ midden in de natuur van de zon genieten? Ga dan picknicken. Dit zijn de mooiste plekken:

Buurserzand – Haaksbergen: Rondom Haaksbergen zijn veel leuke plekken om te wandelen en te fietsen. Het Buurserzand is zo’n plek. De wandel- en fietsroutes voeren je bijvoorbeeld langs historische boerderij De Bommelas, of uitkijkpunten Rietschot en Steenhaarweg. Moe na de wandeling? Rust uit met je picknickkleedje rondom het Buursermeertje.

Springendal – Ootmarsum: Het Springendal wordt ook wel ‘De tuin van Nederland’ genoemd. Een prachtig stukje Twente bij Ootmarsum. Wandel door de bossen langs beekjes en historische boerderijen. Met een beetje fantasie voelt het alsof je in de Alpen bent. Een fijne plek om je kleedje uit te spreiden en te genieten van al het lekkers dat je hebt meegebracht.

Kastelenroute – Diepenheim: In Diepenheim barst het van de sprookjesachtige kastelen. Heel fijn dus dat er fietsroutes zijn uitgezet langs alle zes de kastelen. Bezoek Kasteel Weldam, Wegdam, Westerflier, Warmelo, Nijenhuis en Huis te Diepenheim. Onderweg zijn er genoeg gezellige plekjes om even lekker te gaan picknicken. Bekijk de zes kastelen fietsroute.

Misset Horeca Terras Top 100

Pelle’s Deurningen: Pelle’s heeft niet alleen een prachtig terras, maar ook gastvrije bediening en lekker eten. Niet gek dus dat ze in 2019 op plaats 3 eindigden in de Misset Horeca Terras Top 100. Leuk! Op maandag 6 juli 2020 wordt de Misset Horeca Terras Top 100 van 2020 bekend gemaakt.

Wat vind je van dit artikel?