navigatie overslaan

Binnenkijken bij

Neem een kijkje bij Erve Broam: de boerderij van familie Scholten Linde

  • Leestijd 2
  • Gelezen 6283 keer

Leo en Kristel Scholten Linde runnen het melkveebedrijf Erve Broam. Zij hebben deze boerderij overgenomen van Leo’s oom en tante, het bedrijf is al generaties lang in de familie. Leo en Kristel hebben vijf kinderen; vier dochters en zoon Hidde. Hij helpt inmiddels ook veel mee op de boerderij en volgt later graag zijn vader op.

Bij Erve Broam kun je het échte boerenleven ervaren. De laatste jaren heeft de familie Scholten Linde hard gewerkt om niet alleen een mooi melkveebedrijf te runnen, maar ook voor bezoekers een totaalbeleving neer te zetten. Zo worden er rondleidingen gegeven, ‘van koe tot kalf’, zoals ze zelf zeggen. Je leert alles over het reilen en zeilen binnen het boerenbedrijf. Kom er achter hoe een melkrobot werkt en ga samen met de kindjes kalfjes aaien. Misschien heb je wel geluk en zie je de geboorte van een kalfje.

MELKDIPLOMA

Om de boerenbeleving compleet te maken kun je in de voormalige melkstal een workshop ‘Hoe melk ik een koe?’ volgen. Je leert hoe je een koe moet melken, zoals de boeren dat vroeger ook deden. Zowel voor jong als oud een leerzame workshop. Een echt officieel melkdiploma na afloop hoort daar natuurlijk bij!

AL HET GOEDE VAN DE BOER

Een bezoek aan Erve Broam komt in vele soorten en maten. Kom met je hele familie en blijf overnachten in de vakantieboerderij of ontspan samen met vriendinnen in de wellness en geniet van een boeren high tea. Ook voor vergadergroepen zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. Kortom: met wie of waarom je ook komt, bij Erve Broam geniet je van al het goede van de boer.

Meer over Erve Broam >

Wat vind je van dit artikel?