24 uur op pad met

Twentse Cowfluencer Liesje22 zoekt verkoeling in Weerribben-Wieden.

Geschreven door

Liesje22

Leestijd 2 minuten 2045 x bekeken

Nou moooeeehhhh. Ik ben nog aan het bijkomen van mijn indrukwekkende avontuur in Twente. Ten tijde van de lock-down bracht ik de mooiste plekjes in Twente via Instagram naar rechtstreeks naar jullie huiskamer. Ik vond alle aandacht heerlijk en werd zelfs beroemd in Nederland. Vanuit een ander deel van de provincie werd ik uitgedaagd om te komen afkoelen in Giethoorn en Weerribben-Wieden. Zou ik het doen?

omschrijving
omschrijving

Uitdaging aanvaard

Aan de hand van een oude zwart-wit foto waarop koeien in Giethoorn over het water werden vervoerd kwam de uitnodiging bij mij binnen. Of ik net als m’n grootouders op zo’n platte schuit over het water in Giethoorn durfde? Ik liet het over aan mijn fans op social media. Maar liefst 81% van de 1300 stemmen wilde graag dat ik op het bootje ging om dit deel van de provincie te ontdekken.

Over het water

En natuurlijk durf ik dit. Dus daar ging ik, zonder bij de horens gevat te hoeven worden. Wat een geweldig uitzicht! Ik kan veel, maar om in een mensenbootje te stappen leek me niet handig om uit te testen met m’n 800kg. Dus bleef het bij de platteschuit. Ook bezocht ik Blokzijl. In dit mooie van oudsher Zuiderzeestadje waren de tradities en sfeer voelbaar. Kijkend uit over de haven voelde het alsof de zeeschepen met handel ieder moment weer binnen konden varen. En de gestoken turf uit het achterland via Blokzijl naar het westen gescheept zou worden.

Nooit geweten hoe on-nederlands mooi Overijssel is. Ik heb een nieuwe boodschap voor jullie: ga er op uit in eigen land en ontdek hoe on-nederlands mooi Overijssel is.

Liesje's routes in Twente

Bekijk alle foto's en avonturen van Liesje22 in Weerribben Wieden in het reisverslag op Visit Weerribben-Wieden.

Liesje22 in Twente

Bekijk de avonturen van Liesje in Twente hier terug op visittwente.nl. Zelf op pad? Er zijn vijf speciale fietsroutes ontwikkeld die je langs alle mooie plekjes leiden waar Liesje22 is geweest.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Liesje22

Ik ben Liesje22 en kom uit Geesteren. Ik ben dol op de Twentse natuur omdat deze vol verrassingen zit. Zo stond ik laatst op 75 hoogte (Tankenberg). Mijn hollandse collega's zijn jaloers! Volg mij op social via #Liesje22.

Meer verhalen uit Twente

 1. Tukkers afstammelingen van de Tubanti

 2. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 3. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 8 winteruitjes met kinderen in Twente.

 4. Slaaptijd!

  Hoe Scandinavisch wil je het hebben in Twente? Thuiskomen doe je hier.

  Geschreven door Bertine

Tip je vrienden

facebook twitter