navigatie overslaan

Doe-tips

Romantisch uit eten: 8 bijzonder sfeervolle restaurants

  • Leestijd 5
  • Gelezen 15742 keer

Verras jij je geliefde wel eens met een romantisch diner voor 2? Even tijd voor elkaar onder het genot van lekker en puur eten. Denk jij bij romantisch dineren ook aan een prachtig gedekte tafel met kaarslicht? Aan zorgvuldig opgemaakte borden met een goed glas wijn, aan attente bediening en een sfeervolle ambiance. In culinair Twente ben je hiervoor op de juiste plek. Twente biedt tal van sfeervolle restaurants waar jullie romantisch uit eten kunnen, van klein en ingetogen tot aan groot en bombastisch. Hieronder 8 van onze favorieten. Kijk en verlekker jezelf en vergeet niet op tijd te reserveren.

  1. 8

    Dorset in Borne

    Pure smaken. Puur genieten. Hou je van groots en meeslepend of wil je ongedwongen genieten? Bij Dorset in hartje Borne kan het allebei. Het monumentale pand is intiem en trendy ingericht, zoals Michelin het omschrijft. De klassieke keuken wordt gekruid met internationale invloeden en met ingrediënten van voornamelijk lokale leveranciers. Willen jullie romantisch lunchen of dineren? Jullie krijgen altijd een warm onthaal bij de voordeur en een glaasje bubbels in de hand zodra je binnen bent. Weet je wat ook super romantisch is? Een private diner met z’n tweetjes in de torenkamer.

  2. 7

    Restaurant & Buitenplaats Florilympha in de Lutte

    Twente heeft veel indrukwekkende natuur, het Lutterzand is zo’n magische plek. De Dinkel slingert hier onverstoord door 750 hectare dennenbossen, zandverstuivingen, heide en unieke velden met jeneverbesstruiken. Restaurant & Buitenplaats Florilympha staat middenin de bossen van het Lutterzand. Hier kom je voor een romantisch diner voor twee en proef je samen van verschillende streekeigen producten en verrassende buffetten. In het restaurant kun je uitgebreid à la Carte eten en romantisch lunchen in de serre, op het terras of in de glazen “boshut”. Is het koud, schuif dan samen aan bij de openhaard.

  3. 6

    Hotel & Brasserie De Zwaan in Delden

    Hotel & Restaurant De Zwaan ligt in het centrum van Delden. In het restaurant, de huiskamer van Delden, geniet je samen met je geliefde van een heerlijke lunch, culinair diner, uitgebreide high tea of lekkere hapjes bij de borrel. Er wordt met verse lokale producten gewerkt in deze eigentijdse en sfeervolle brasserie.

  4. 5

    Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden

    Voor romantiek ben je bij Carelshaven in Delden aan het juiste adres. Ze maken ieder moment bijzonder, want de herinnering is voor altijd. Onder leiding van Chef de Cuisine Daniël Nijkamp wordt er hier op hoog culinair niveau gekookt met verse streekproducten. Deze komen onder andere van het nabijgelegen landgoed Twickel. Elke seizoen wordt er een nieuwe menukaart samengesteld en hierbij staan producten uit de regio altijd centraal. Geniet samen van een diner, lunch of high tea in het sfeervolle restaurant óf in één van de private dining zalen.

  5. 4

    Hotel & Restaurant ’t Kruisselt in de Lutte

    Dat de Lutte een toplocatie in Twente is, dat mag ondertussen wel duidelijk zijn. Ook Hotel ’t Kruisselt bevindt zich hier, verscholen achter eeuwenoude eiken en op steenworp afstand van de Tankenberg. Dit gerenommeerde hotel is gevestigd in een voormalige textielvilla. Hier kies je voor kwaliteit, rust en een gemoedelijke sfeer. Bij een romantisch diner kun je hier denken aan een smakelijk 3-gangen Menu du Jour met verse ingrediënten, heerlijke smaakcombinaties en een mooie presentatie van de gerechten. Willen jullie niet meer weg? Je kunt hier romantisch dineren en overnachten, hoe fijn!

  6. 3

    Japans Restaurant Tao in Enschede

    Zin in iets heel anders? Ga dan naar Japans restaurant Tao in Enschede en laat je verrassen door de allerlekkerste Japanse specialiteiten gemaakt van verse, gezonde en verantwoorde producten. Echt niet te vergelijken met een all you can eat restaurant. Bij Tao combineren ze de verfijnde culinaire traditie van Japan met een strakke, moderne en sfeervolle inrichting. Leuk is dat Tao zich op loopafstand van het centrum van Enschede bevindt, echt een perfecte afsluiter van een romantisch dagje samen shoppen. Willen jullie overnachten in Enschede? Boek dan een kamer in het Intercity Hotel, super dichtbij Tao, in Enschede.

  7. 2

    Restaurant Watermolen Singraven in Denekamp

    In Denekamp ligt het sfeervolle restaurant De Watermolen. Hier zorgen ze al generaties lang voor een aangename en gemoedelijke sfeer. De omgeving, vlakbij Huis Singraven en midden op het landgoed, maakt de locatie uniek in zijn soort. Van oorsprong is het restaurant een molenaarshuis en daardoor onlosmakelijk verbonden met de rivier De Dinkel. Restaurant Watermolen Singraven is een begrip in de regio waar je terecht kunt voor een sfeervol avondje uit. Zijn jullie hier wel aan toe? Geniet dan samen van het ‘Meerdere Malen Menu’. Jullie kans om de complete menukaart te proeven, in de vorm van kleine gerechtjes.

  8. 1

    Restaurant ‘t Wapen van Markelo in Markelo

    Bij restaurant ’t Wapen van Markelo staat ambacht en passie voor eten centraal. De bevlogen koks zorgen iedere dag voor smaakvolle gerechten waarbij verse seizoensgerechten worden gecombineerd met blijvende specialiteiten. Leuk is dat ze de verse zalm bereiden in hun eigen rokerij. Gek op pure smaken? Dan zijn jullie hier op de juiste plek en zullen jullie de culinaire specialiteiten zeker waarderen. Bestel samen een royale borrelplank of kies voor een wapenklassieker, een seizoenssoep of een malse tournedos met pepersaus en geniet van elkaars gezelschap.

Wat vind je van dit artikel?