Doe-tips

Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

Geschreven door

Yvette

Leestijd 4 minuten 10907 x bekeken

Leuke dingen doen met jouw kinderen deze zomervakantie? Je hoeft je in Twente deze zomer niet te vervelen! Sta oog-in-oog met dino's bij Natura Docet. Maak je hoofd leeg in één van de pretparken. Of ontdek Twente vanaf het water in een sloepje. Pak je agenda er maar bij, want deze zomer is er genoeg te doen in Twente!

Waarbeek

De Waarbeek is een begrip in Twente. De Waarbeek in Hengelo biedt een toffe dag voor het hele gezin voor een betaalbare prijs. Met veel attracties leuke voor kleintjes. Ook kinderen in de basisschoolleeftijd vinden er genoeg uitdaging. De botsauto's, achtbaan, zweefmolen en de kabelbaan over het water zijn favoriet. Nieuw dit jaar is het all-inclusive concept, bij je ticketprijs zit eten en drinken inbegrepen. Is dat even handig!
Bezoek De Waarbeek

De Waarbeek
De Waarbeek

Avonturenpark Hellendoorn

Een heerlijk gezinsuitje, aan de rand van Hellendoorn. Hier geniet je van meer dan 30 attracties en shows. Denk aan supersnelle achtbanen, wildwaterbanen een zweefmolen maar ook Dreumesland, speciaal voor de kleinste bezoekers. Dit jaar is de Jungle Expedition als nieuwe attractie toegevoegd. Avonturenpark Hellendoorn is een echt familie pretpark en leuk voor kleine en grotere kinderen! Tip: neem je zwemkleding mee en combineer je bezoek met het Aquaventura Slidepark.
Bezoek Avonturenpark Hellendoorn

Escaperoom Hof te Langelo

Lukt het jullie om te ontsnappen uit de melkstal van Hof te Langelo? Dit is wel een hele unieke escaperoom. Escapen uit een voormalige melkstal op het platteland van Haaksbergen. Een familie-uitje waarbij je als team aan de slag gaat. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
Bezoek Hof te Langelo

Escaperoom Hof te Langelo
Escaperoom Hof te Langelo

Museum Buurtspoorweg

Neem de tijd voor elkaar en voor Twente per stoomtrein. Nostalgie ten top. Vanaf het moment dat je het station betreed ga je terug in de tijd. De uitstraling, de aankleding, de stationsrestauratie, het personeel, jouw ticket, alles ademt nostalgie. Stap in Haaksbergen op en rij mee in een nostalgische stoomtrein. Een eersteklas dagje uit voor jong en oud.
Bezoek Museum Buurtspoorweg

Schatgraven bij Paviljoen 't Lutterzand

Natuurgebied 't Lutterzand is ideaal met kinderen. Je klimt er in bomen, speelt er in het water van het riviertje De Dinkel en je speelt er met zand. Of je gaat er op zoek naar een schat. Reserveer bij Paviljoen 't Lutterzand het 'schatzoeken'. Gewapend met een metaaldetector en opdrachten struin je door het natuurgebied met maar één missie: op zoek naar de Dinkeldaalders. Opdracht volbracht? Dan strijk je neer met een drankje in je hand bij Paviljoen ‘t Lutterzand. Waar je heerlijk nageniet terwijl de kinderen zich vermaken in de naastgelegen speeltuin. Wat wil je nog meer? Een uitje leuk voor alle leeftijden!
Bezoek Paviljoen 't Lutterzand

Varen over de Regge vanaf vakantiepark 't Mölke

Bij de zomer hoort water. Vakantiepark 't Mölke ligt aan de Regge. Vanaf hier kun je Twente vanaf het water ontdekken, bijvoorbeeld met een sloep. Stap met jouw gezin (en genoeg te drinken en eten) in jullie sloep en geniet van de rust om je heen. Naast de sloepjes kun je ook het water op met één van de fluisterboten, een kano of een SUPboard (Stand up Paddling).
Vakantiepark 't Mölke

Varen op de Regge
Varen op de Regge

Landgoed Het Rheins

Landgoed Het Rheins vind je te midden van het groene Twentse coulisselandschap. Een fijne plek voor een ontspannen middag. Hier geniet je van een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner. Kinderen zijn hier dol op de dieren bij de kinderboerderij en het ravotten in de speeltuin. En de midgetgolf baan is altijd een succes.
Landgoed Het Rheins

Neem de tijd voor elkaar in Twente ook bij slecht weer!

Een beetje regen is zo erg nog niet. Wil je in de zomervakantie met jouw kinderen op pad maar werkt het weer niet mee? Dan is er nog steeds genoeg te beleven en te ontdekken bij deze binnen uitjes:
KidsCity
Natura Docet Wonderryck Twente
Techniekmuseum Oyfo
De Museumfabriek
Natuurmuseum Holterberg
Belevingspark CactusOase
Preston Palace
Zero55 Enschede
Escaperoom Hof te Langelo
Speeltuin Morskieft

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Meer verhalen uit Twente

 1. Binnenkijken bij

  Kom tot rust bij de Wellnessboutique van De Wilmersberg in De Lutte.

  Geschreven door Maryke
 2. Dwars door Twente

  Yuna en Fieke op roadtrip door kasteelrijk Hof van Twente.

 3. Doe-tips

  Halloweentips tijdens de herfst in Twente

  Geschreven door Yvette
 4. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 9 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter