navigatie overslaan

Pure pr voor de Twentse regio

Waarom het Nederlands elftal voor De Bloemenbeek in Twente kiest

  • Leestijd 5
  • Gelezen 6314 keer

De Bloemenbeek is sinds jaar en dag een blinkende parel in de regio Twente. Lommerrijk gelegen in de prachtige omgeving van De Lutte, oefent het idyllische Landhuishotel & restaurant (bekroond mét onder andere een Michelin-ster vanaf 2011!) een haast magnetische aantrekkingskracht uit op toeristen én vele topsporters.

Zo belegt het Nederlands elftal van bondscoach Frank de Boer er in de aanloop naar het EK voetbal, begin juni, zelfs een weekend een trainingskamp. Uiteraard kunnen de Oranje-internationals én toeristen zich wentelen in tal van nieuwe snufjes. “We blijven permanent vernieuwen en moderniseren”, zegt hôtelier Raymond Strikker. Sommige dingen in het leven zijn niet heel moeilijk te voorspellen.

Toen bekend werd dat het Nederlands elftal een vriendschappelijke interland in De Grolsch Veste in Enschede zou spelen, wist de insider wel genoeg: dan zou Oranje zijn kamp ongetwijfeld opslaan in de sfeervolle entourage van De Bloemenbeek, aanhakend bij een zeer lange traditie. Want al vanaf het begin van de jaren zeventig geniet het Landhuishotel een onkreukbare reputatie in de voetbal – en topsportwereld.

Hij heeft in de loop der tijd een heel leger aan sporticonen en -teams over de vloer gehad. Van Louis van Gaal en Ronald Koeman tot Co Adriaanse, van Sven Kramer en Kjeld Nuis tot Danny Blind en Wayne Rooney, van Karl-Heinz Rummenigge en Beckenbauer tot Leo Beenhakker en ‘Gio’ van Bronckhorst. Van Ajax, Feyenoord en Bayern München tot VFL Wolfsburg, FC Porto, Everton FC en Schalke 04. Daarnaast nog de diverse internationale wieler- en schaatsploegen en uiteraard de verschillende nationale voetbalelftallen.

Symboliek

Geen wonder dat bondscoach Frank de Boer weer kiest voor De Bloemenbeek. Door de prachtige natuur, de rust, de sfeer, de keuken, de aanwezige faciliteiten zoals de geweldige trainingsvelden, ook van SV De Lutte, de professionaliteit en het sympathieke personeel, zijn ze hier op de perfecte plek.

Strikker ziet een zekere symboliek in de komst van Oranje naar De Lutte én De Grolsch Veste. “In de aanloop naar de finale van het EK bij de vrouwen, in 2017, bereidde het Nederlands elftal zich ook in deze omgeving voor”, vertelt hij. “Door het winnen van de finale pakten zij de Europese titel. Nu is er weer een interland in De Grolsch Veste. Weliswaar in de voorbereiding op het EK, maar toch. Het is pure pr voor De Lutte en geheel Twente. En naast Heracles gaat het met FC Twente gelukkig ook weer wat voorspoediger, na een zeer turbulente en roerige periode. Het zorgt absoluut voor een veel betere bekendheid van onze prachtige regio.”

Investeringen

Oranje verblijft begin juni in De Bloemenbeek en huurt, door de grootte van de groep, het Landhuishotel geheel en exclusief af. Er wordt uitsluitend besloten getraind op de eigen trainingsaccomodatie en het speciaal geprepareerde veld gelegen aan de achterzijde van het privélandgoed van De Bloemenbeek. Behalve van zaterdag 5 tot en met maandag 7 juni is het Landhuishotel & Restaurant vrij toegankelijk voor andere gasten, die zich - net als de Oranje-internationals - kunnen laven aan de vele gerestylde en gerenoveerde faciliteiten van De Bloemenbeek.

“We hebben de afgelopen jaar naast verduurzaming onder meer geïnvesteerd in vier kleurrijke en kunstzinnige themakamers ‘by Maureen Knobben’, met de stijlvolle badkamers met riante inloopdouches, de allernieuwste douche wc’s én ook in airconditionings met Daikin warmtepomptechniek, waarmee we inspelen op de toenemende zomers met hete periodes”, zegt Strikker. “Driekwart van onze kamers zijn hier mee uitgerust. Dat is afgelopen zomers al als zeer prettig ervaren.”

Michelin-ster

Ook aan het culinaire front valt er beweging waar te nemen. De Bloemenbeek heeft dankzij de aanwezige topkoks voor de tiende keer op rij de eervolle Michelinster weten te behouden. Naast de reeds jaren bestaande en intensief gebruikte kruidentuin en kruidenheuvel kan er vanaf dit voorjaar ook van zelf opgekweekte ‘vergeten’ groenten en kruiden genoten worden. Daarvoor is er op het eigen landgoed geïnvesteerd in een Engels aandoende groentekas of ‘Greenhouse’. Voor Bloemenbeek-gasten een extra aanwinst op het landgoed om regelmatig zelf van dichtbij te ervaren hoe de heerlijkste gewassen op een verantwoorde wijze geteeld, geoogst en vanzelfsprekend genuttigd kunnen worden. Het bewijs bij uitstek dat De Bloemenbeek niet alleen graag de van ‘Farm to Fork’ filosofie uitdraagt, maar ook kan bewijzen. “Los daarvan werken de koks altijd al met seizoensgebonden ingrediënten, zodat je de zuiverheid van het seizoen als het ware terug proeft in de verfijnde gerechten.” Het hoort allemaal bij de totaalbeleving in De Bloemenbeek, dat zich in de ontluikende lente ook in natuurlijke zin weet te onderscheiden, tegen het fraaie decor van uitgestrekte weilanden en de unieke, bloeiende rododendrons. Strikker, tot slot: “We zijn er trots op dat we al ruim een halve eeuw in velerlei opzichten een waardig visitekaartje van een gastvrij, sportief en toeristisch aantrekkelijk Twente kunnen en mogen zijn!”

Meer over Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Eddy van der Leij