navigatie overslaan

Typisch Twents

Eigentijdse congreslocaties in Twente waar genoeg ruimte is

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 1884 keer

Twente biedt unieke mogelijkheden voor een congres, conferentie, vergadering, beurs of andere zakelijke bijeenkomst. Immers, welke locatie je ook kiest, je wordt altijd verrast, bijvoorbeeld door de combinatie van levendige steden, het kenmerkende coulisselandschap en de gastvrijheid van de Tukkers.

“Daarbij komt dat Twente de meest ondernemende hightechregio van Nederland is. Dankzij de Universiteit Twente, Hogescholen zoals Saxion en meer dan drieduizend hightechbedrijven en -instellingen. Mooi voorbeeld is de toppositie van Twente op het gebied van robotica, met onder meer vooruitstrevende toepassingen in de gezondheidszorg. Omdat Twente op dit gebied vooroploopt, zijn veel organisaties des te meer gemotiveerd om voor een zakelijke bijeenkomst te kiezen voor Twente.” Aldus Kirsten Den Hertog, accountmanager zakelijk toerisme bij Congresregio Twente. Mogelijke locaties zijn hotels, variërend van kleinschalig tot luxe, theaters, congrescentra en evenementenlocaties. We lichten hier een aantal mogelijkheden uit.

Vliegveld Twenthe
Vliegveld Twenthe

Uniek vliegveld

Wat de Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie zo uniek maakt, zijn bijvoorbeeld de Hangars. “Deze zijn qua luxe en comfort geschikt gemaakt voor allerlei zakelijke bijeenkomsten. Je kunt ook terecht in de Verkeerstoren of tussen de F16’s. En buiten is vijftig hectare beschikbaar voor beurzen en andere activiteiten.” Vliegveld Twenthe biedt ruimte voor gezelschappen van vijf tot 50.000 personen. Bedrijven en (evenementen)organisaties hebben alle ruimte om hun creativiteit uit te dagen met grensverleggende evenementen.

Uitdagend natuurlandschap

“Wil je een jubileum vieren in een heuse nederzetting of Laplandse Tipi of vergaderen op een typisch Twents houten vlot? Alles kan bij Outdoor Challenge Parc. Je bent in het uitdagende natuurlandschap bezig met de elementen en ondertussen doe je nieuwe inzichten op. Je kunt ontspannen door fysieke inspanning, de dagelijkse beslommeringen vergeten en je grenzen verleggen.”

Sterrenniveau

In Twente kun je op veel plekken een meeting of incentive basic houden. Kirsten: “Maar het kan ook luxer, tot aan een stijlvol diner op een unieke locatie. Denk aan toprestaurants als Tuindorphotel & restaurant ’t Lansink, Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek en De Swarte Ruyter. Daar staat de combinatie van de sfeer van toen en de luxe van nu garant voor succesvolle bijeenkomsten. Daarbij geniet je van de inspirerende service, fraaie uitzichten en lommerrijke tuinen en terrassen.”

Kunst en cultuur

Bijzondere locaties als musea, gebedshuizen en theaters zijn ook in te zetten bij speciale zakelijke events. “Zoals het prachtige Rijksmuseum Twenthe of de unieke synagoge, beide in Enschede. Je kunt ook kiezen voor interactieve en ontspannen sessies in een van de theaters, die veelal in historische panden zijn gevestigd. Ook Van der Valk Theaterhotel Almelo biedt vele mogelijkheden en misschien is de knusse theaterzaal van Concordia of minitheater De Kleine Willem de gewenste locatie. Mogelijkheden te over…”

Een zakelijke bijeenkomst organiseren in tijden van Corona, kan dat?

Bijeenkomsten met inachtneming van 1,5 meter afstand mogen weer georganiseerd worden. Laten we in Twente nou plek zat (ruimte genoeg) hebben om deze afstand te kunnen bewaken. Genoeg mogelijkheden voor een congres, conferentie, vergadering of andere zakelijke bijeenkomst op 1,5 meter afstand. Zowel binnen als buiten beschikken wij over prachtige locaties. Weten welke locatie perfect bij jouw zakelijke bijeenkomst past? Vind via 3 stappen de perfecte locatie.
Bekijk welke locatie bij jouw bijeenkomst past

Advies op maat

Congresregio Twente biedt professionele en gratis ondersteuning bij de zoektocht naar de juiste locatie. Vooraf een kijkje nemen bij de accommodaties in Twente? Congresregio Twente organiseert graag een site visit. Neem contact op om een afspraak te maken of een aanvraag te plaatsen.

Wat vind je van dit artikel?