navigatie overslaan

Doe-tips

De 8 culinaire (landgoed)hotels in Twente voor een romantisch verblijf.

  • Leestijd 4
  • Gelezen 15054 keer

Samen ontsnappen aan de drukte van de dag, culinair genieten. Tijd nemen voor elkaar, voor wat ‘quality time’. Veel stellen doen het te weinig. Jammer, want Twente heeft heel veel te bieden op culinair gebied, waar je ook nog eens lekker kunt blijven logeren. Denk jij bij romantisch dineren ook aan een prachtig gedekte tafel met kaarslicht? Aan zorgvuldig opgemaakte borden met een goed glas wijn en vervolgens fijn wegdromen in een landelijke suite? Twente biedt een aantal heerlijke culinaire (landgoed)hotels waar jullie romantisch kunnen bijkomen van alle hectiek.

  1. De Swarte Ruijter

    Middenin de bossen, op slenterafstand van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, ligt restaurant en hotel De Swarte Ruijter. De Swarte Ruijter is een luxe hotel met tien bijzonder gelegen suites, waar je tot rust komt en culinair op niveau geniet. Vanuit de suite loop je direct het bos in. Er zijn volop fiets- en wandelpaden, met ondermeer aansluiting op het Pieterpad. De uitgestrektheid van de Holterberg geeft het gevoel nog echt middenin de natuur te zijn. Elk seizoen kent zijn eigen charmes, van de prachtige vergezichten in de winter tot de intens paarse heidevelden in de zomer.

  2. Landgoed de Uitkijk

    Geen verkeer te horen…. Alleen het geruis van de bomen, gekwetter van vogeltjes en geritsel van bladeren doorbreken de stilte. Puur genieten is waar het om draait. Boven op de Hellendoornseberg, aan de rand van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug ligt Landgoed De Uitkijk. Ooit was deze rietgedekte villa een theehuis met een uitkijktoren. Tegenwoordig is Landgoed De Uitkijk een hotel restaurant waar je gastvrij ontvangen wordt. De sfeervolle huiskamer, serre, het restaurant en de verwarmde veranda vormen het hart van het bedrijf.

  3. Landgoedhotel De Wilmersberg

    Landgoed De Wilmersberg: hèt landgoed van Twente. Overnachten bij De Wilmersberg is een belevenis op zich. De kamers bieden een fantastisch uitzicht over de natuurrijke omgeving. De hotelkamers zijn sfeervol, modern landelijk, ingericht en geven een gevoel van thuiskomen. In het restaurant worden je culinaire zintuigen geprikkeld. Gerechten worden met passie klaargemaakt en dat proef je!

  4. Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink

    De sfeer van toen, met de kwaliteit van nu. Die combinatie maakt ons Tuindorphotel en restaurant ’t Lansink zo uniek. In het voormalige theehuis uit 1916 komt het beste van alle tijden bij elkaar. Het restaurant is bekroond met 1 Michelinster en staat op plek 65 in de Lekker500. Patron Cuisinier Lars van Galen en zijn brigade maken met de beste producten uit de streek eigentijdse culinaire verrassingen om heerlijk ontspannen van te genieten (lunch en diner).

  5. Landgoed de Holtweijde

    Welkom op het mooiste en meest gastvrije Landgoed van Nederland! Genieten is van alle tijden; of het nu lente, zomer, herfst of winter is, op Landgoed de Holtweijde laat elk seizoen zich van zijn mooiste kant zien. De menukaart van restaurant 't Spieck wordt minimaal vier keer per jaar vernieuwd en biedt altijd topkwaliteit, zowel à-la-carte als onze keuze menu’s.

  6. Droste's Herberg

    GEEN HAAST! Ontdek het heerlijke ritme van het platteland. Bijzondere accommodaties, ingetogen luxe, echt en oprecht. De kracht van bescheidenheid en eenvoud. Slow food & slow living. Dat is het Twente van Droste! In de herberg houden we van lekker eten zonder fratsen. Alles uit de buurt en alleen van het seizoen. Of je nou kiest voor een culinair meer gangen menu of een “table d”hôte” aan de lange houten tafel. Alles wordt ambachtelijk en zelf bereid.

  7. Parkhotel de Wiemsel & Restaurant de Wanne

    Omgeven door de weilanden en bossen van Twente, aan de rand van het kunstenaarsstadje Ootmarsum ligt een plek waar je kunt ontspannen, nieuwe energie opdoen en met volle teugen kunt genieten. Ruimte om te ademen, dat staat hier centraal en wordt ook weerspiegeld in de royale en ontspannen inrichting van de 56 kamers, junior suites en suites. In restaurant de Wanne geniet je in ontspannen en aangename atmosfeer van lekkere en ongecompliceerde gerechten, zowel traditioneel als verrassend nieuwe interpretaties op klassieke gerechten.

  8. Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek

    Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek ligt aan een kabbelende Bloemenbeek in het sterk glooiende Dinkeldal. De Bloemenbeek is een warm en sfeervol boetiekachtig hotel met historie, stijl en internationale allure. Het hotel is prachtig gesitueerd op een eigen landgoed van ruim 5 hectare en beschikt over 57 kamers & suites. Het restaurant is bekroond met een Michelinster en kent al ruim 50 jaar als basis de klassieke Frans-mediterrane keuken. Er wordt gewerkt met kruiden uit eigen tuin en prachtig wild van onze jagers.

Wat vind je van dit artikel?