navigatie overslaan

Binnenkijken bij

Natura Docet Wonderryck Twente kindvriendelijkste museum van Overijssel

  • Leestijd 3 min
  • Gelezen 4875 keer

Museum Natura Docet mag zich het komend jaar hét Kidsproof Museum 2021 van Overijssel noemen! Die titel verdient het museum op basis van grondig onderzoek door zogenaamde Museuminspecteurs (kinderen tot en met 12 jaar). Ondanks de coronacrisis weten Nederlandse musea de jongste generatie goed te bereiken: meer dan 10.000 rapporten werden ingevuld door ruim 3.500 jeugdige inspecteurs. Daardoor mogen in totaal 52 musea, verspreid over het hele land, een heel jaar lang het predikaat Kidsproof voeren. Weten waarom ze hebben gewonnen? Lees snel verder.

Sta oog in oog met python Loesje

Voor een leerzaam dagje weg in de winter met kinderen moet je namelijk echt naar Natura Docet Wonderryck Twente! Het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Hier verwonder je je over de enorme collectie dieren (waaronder Python Loesje) en fossielen in de wonderkamers van het museum. Favoriet bij kinderen: bouw je eigen digitale bos in Funky Forest! In het museumcafé kun je terecht voor wat lekkers en hier speel je eindeloos spelletjes die je pakt uit de goed gevulde spelletjeskast.

Oneindig veel te doen!

Ontdek de bijzondere dieren, stenen, fossielen en skeletten in het museum, bekijk de tijdelijke tentoonstelling(en), het funky forest en de mooie landschapstuin.

Kijk je ogen uit!

Bij Natura Docet Wonderryck sta je oog in oog met het dierenrijk. In Twente van Dichtbij ontdek je het beroemde Twentse coulisselandschap door de ogen van de ‘bewoners’ zelf. Een kikker, das, torenvalk, vlinder en haas laten het landschap zien, van hoog uit de lucht, aan de waterkant en tussen de grassprietjes door.

In de Werkkamer van meester Bernink ontdek je alles over het leven van deze natuurliefhebber, onderwijzer, verzamelaar en museumdirecteur. Na het overlijden van Meester Bernink, nam zijn dochter Heleen, eveneens onderwijzer, het directoraat van Natura Docet van hem over. Befaamd zijn haar bezoeken aan Twentse basisscholen, met een Daf volgeladen met opgezette vogels, skeletten, stenen en fossielen. Zo zette zij een familietraditie voort die tot op de dag van vandaag zijn weerklank vindt in Natura Docet Wonderryck Twente.

Zelfs in het donker valt er nog genoeg te zien; in Twente bij Nacht wijzen de nachtuilen de weg door het duister.

Ook de tuin rondom het monumentale gebouw heeft heel wat verrassingen in petto. Zie je wel wat je ziet? Het is aan de bezoeker om het te ontdekken.

Kijk je ogen uit in de Oertijdzaal, bij de indrukwekkende 3D film en bij alle topstukken in de Wonderkamers.

Kinderfeestje

Vier je verjaardagsfeest tussen de (wilde) dieren! Binnen en buiten het museum is van alles te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt kiezen uit vier verschillende thema feestjes of zelf een programma samenstellen. Na het programma (dat ongeveer een uur duurt) heb je alle tijd om op avontuur te gaan door het museum en de tuin. Onze museumgidsen maken er een feest van en je steekt er nog iets van op ook.

Wat vind je van dit artikel?