Typisch Twents

Recept: heerlijke romige asperges met zalm, uit eigen keuken

Leestijd 1 minuten 530 x bekeken

Maak in een handomdraai romige asperges met zalm met het volgende recept.

Wat heeft u nodig?

  • 1 bakje slagroom
  • 200 ml monchou
  • 500 gram asperges
  • 200 gram krieltjes
  • 150 gram gerookte zalm
  • Verse peterselie

Voorbereiding

  • Kook de krieltjes.
  • Schil de asperges zo totdat ze glanzen, en kook de asperges.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes/reepjes.
  • Knip of snijd de peterselie.

Bereidingswijze

  • Verwarm de room zachtjes in een steelpannetje. Zorg ervoor dat het niet kookt.
  • Snijd de asperges in kleine stukjes.
  • Meng de gekookte krieltjes en de asperge door de verwarmde room.
  • Voeg vervolgens de stukjes gerookte zalm erbij.

Laat het geheel rustig warm worden. Strooi er nog wat fijngeknipte peterselie overheen en voilĂ , tijd om te serveren! Eet smakelijk!

Peper en zout naar eigen smaak toe te voegen.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Special

Bossems Tafel

Laat je culinair verrassen. Elke donderdag en vrijdag kun je tussen 18.00 uur en 19.30 uur aanschuiven aan Bossems Tafel.

Erfgoed Bossem, Lattrop-Breklenkamp

Meer verhalen uit Twente

  1. Doe-tips

    Wat te doen in de herfst? 11 uitjes met kinderen in Twente

    Geschreven door Yvette
  2. Minuutje Manuel

    Andre Manuel: "In de herfst vertellen we elkaar sterke verhalen"

    Geschreven door Andre
  3. Doe-tips

    Halloweentips tijdens de herfst in Twente

    Geschreven door Yvette
  4. Typisch Twents

    7 landgoederen in Twente die het textielverleden vertellen

    Geschreven door Nicoline

Tip je vrienden

facebook twitter