Typisch Twents

Gegrilde groene asperges met parmaham. Lekker en gezond.

Leestijd 1 minuten 489 x bekeken

Wat heb je nodig?

Voor drie tot vier personen: - 1 bundeltje groene asperges - 2 el olijfolie - 2 el balsamico azijn - 200 gram parmaham - Zout en peper

Bereiding

  • Was de asperge, droog ze goed af en snijd of breek de onderkanten af (zorg ervoor dat je de harde stukken verwijdert)
  • Doe een scheutje olijfolie in de grillplan en zet de pan op het vuur
  • Leg de asperges in de pan en draai ze regelmatig om
  • Laat ze gemiddeld 10 minuten in de pan braden en let er op dat ze niet zwart worden!
  • Haal de asperges uit de pan, leg ze in een bakje en besprenkel ze met balsamico azijn
  • Voeg peper en zout toe naar eigen smaak en laat het even intrekken
  • Snijd de hamplakken door en rol de ham om de asperges

Eet smakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

  1. Twente tales

    De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

    Geschreven door Vincent
  2. Twente tales

    De Hellehond: waarom de zwarte hond zorgt voor angst in De Lutte.

    Geschreven door Vincent
  3. Twente tales

    Old Minneke: over een gevreesde heks in de bossen bij de Holterberg.

    Geschreven door Vincent
  4. Twente tales

    De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

    Geschreven door Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter