Typisch Twents

Gegrilde groene asperges met parmaham. Lekker en gezond.

Leestijd 1 minuten 883 x bekeken

Wat heb je nodig?

Voor drie tot vier personen: - 1 bundeltje groene asperges - 2 el olijfolie - 2 el balsamico azijn - 200 gram parmaham - Zout en peper

Bereiding

  • Was de asperge, droog ze goed af en snijd of breek de onderkanten af (zorg ervoor dat je de harde stukken verwijdert)
  • Doe een scheutje olijfolie in de grillplan en zet de pan op het vuur
  • Leg de asperges in de pan en draai ze regelmatig om
  • Laat ze gemiddeld 10 minuten in de pan braden en let er op dat ze niet zwart worden!
  • Haal de asperges uit de pan, leg ze in een bakje en besprenkel ze met balsamico azijn
  • Voeg peper en zout toe naar eigen smaak en laat het even intrekken
  • Snijd de hamplakken door en rol de ham om de asperges

Eet smakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

  1. Doe-tips

    Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

  2. Doe-tips

    Plekken waar de zon het langst schijnt. 5 mini-belevingen op hoogte.

  3. Een moment met

    Johanna ter Steege: "Als ik in Twente kom dan voelt het als mijn thuis!"

    Geschreven door Maika
  4. Op eigen wijze

    Dauwtrappen in Twente: zo stappen Tukkers in alle vroegte op de fiets.

    Geschreven door Bertine & Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter