Typisch Twents
Gegrilde groene asperges met parmaham. Lekker en gezond.
- Leestijd 1 min
- Gelezen 1591 keer
Wat heb je nodig?
Voor drie tot vier personen: - 1 bundeltje groene asperges - 2 el olijfolie - 2 el balsamico azijn - 200 gram parmaham - Zout en peper
Bereiding
- Was de asperge, droog ze goed af en snijd of breek de onderkanten af (zorg ervoor dat je de harde stukken verwijdert)
- Doe een scheutje olijfolie in de grillplan en zet de pan op het vuur
- Leg de asperges in de pan en draai ze regelmatig om
- Laat ze gemiddeld 10 minuten in de pan braden en let er op dat ze niet zwart worden!
- Haal de asperges uit de pan, leg ze in een bakje en besprenkel ze met balsamico azijn
- Voeg peper en zout toe naar eigen smaak en laat het even intrekken
- Snijd de hamplakken door en rol de ham om de asperges
Eet smakelijk!