Typisch Twents
Zelfgemaakt asperge-ijs. Volgens recept van de Libelle Zomerweken
- Leestijd 1 min
- Gelezen 3209 keer
Maak dit heerlijke asperge-ijs zelf volgens recept van de Libelle Zomerweken!
Wat heb je nodig?
- 500 gram asperges
- 1 liter slagroom
- 1,5 liter melk
- 300 gram suiker
- 415 gram eigeel
- 3 eetlepels honing
Aan de slag!
- Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes
- Kook de asperges gaar
- Voeg 300 gram suiker toe aan de melk en breng het samen rustig aan de kook. Roer de slagroom, het eigeel en de honing er vervolgens doorheen en breng het aan de kook
- Pureer de asperge
- Giet er al roerend de slagroommassa erbij
- Blijf het verwarmen op laag vuur en blijf roeren! Zorg ervoor dat het niet te warm wordt. Als het op een temperatuur komt van 65 graden, zet je het vuur uit en giet je het bij de gepureerde asperge
Goed doorroeren en laten afkoelen. Plaats het voor 24 uur in de diepvries. Serveertip: bestrooi het ijs met vers fruit! Smullen maar!
Volgens recept van Libelle Zomerweek