Typisch Twents

Zelfgemaakt asperge-ijs. Volgens recept van de Libelle Zomerweken

Leestijd 1 minuten 2406 x bekeken

Maak dit heerlijke asperge-ijs zelf volgens recept van de Libelle Zomerweken!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram asperges
  • 1 liter slagroom
  • 1,5 liter melk
  • 300 gram suiker
  • 415 gram eigeel
  • 3 eetlepels honing

Aan de slag!

  • Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes
  • Kook de asperges gaar
  • Voeg 300 gram suiker toe aan de melk en breng het samen rustig aan de kook. Roer de slagroom, het eigeel en de honing er vervolgens doorheen en breng het aan de kook
  • Pureer de asperge
  • Giet er al roerend de slagroommassa erbij
  • Blijf het verwarmen op laag vuur en blijf roeren! Zorg ervoor dat het niet te warm wordt. Als het op een temperatuur komt van 65 graden, zet je het vuur uit en giet je het bij de gepureerde asperge

Goed doorroeren en laten afkoelen. Plaats het voor 24 uur in de diepvries. Serveertip: bestrooi het ijs met vers fruit! Smullen maar!

Volgens recept van Libelle Zomerweek

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

  1. Slaaptijd!

    De 5 leukste tiny houses in Twente. Klein maar fijn!

  2. Doe-tips

    7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

  3. Doe-tips

    De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

  4. Doe-tips

    Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

Tip je vrienden

facebook twitter