navigatie overslaan

Route-tips

Handige en leuke tips tijdens het lopen door Vriezenveen en Engbertsdijksvenen

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 3977 keer

Deze prachtige route begint in het centrum van Vriezenveen (afstand: 13 km). Vanuit Vriezenveen gaan we het prachtige natuurgebied de Engbertsdijksvenen ontdekken waarbij je onderweg leuke historische bezienswaarigheden tegenkomt. Haal nog meer uit jouw wandeling met deze tips voor de Route Vriezenveen. Benieuwd hoe Mathias de route heeft ervaren? Bekijk zijn reisverslag.

 1. 5

  Historisch Museum Vriezenveen

  In het Historisch Museum Vriezenveen vind je een mooie collectie met unieke bezienswaardigheden van de handel en pioniersgeest van de Rusluie, die levendige handel dreven met Rusland. In het museum vind je zelfs een heuse Russische afdeling!

 2. 4

  De vlinderboom

  Bij het betreden van het natuurgebied Engertsdijksvenen (H50) staat een oude boom. Deze boom is flink aangevreten door hoornaars, die verzot zijn op het sap van de bomen. Maar niet alleen de hoornaars: maar ook vlinders! De boom en omgeving barst daarom ook van de vlinders. Geniet, maar houd wel afstand van de hoornaars.

 3. 3

  Het Veenmuseum

  In het kleinschalige veenmuseum ontdek je het leven, wonen en werken in de tijd van de vervening van Noord-Twente. In de 19e eeuw werd het enorme veenpakket in deze streek ontgonnen. De Engbertsdijksvenen zijn de overblijfselen van het hoogveen - zo zag de hele omgeving er dus uit!

 4. 2

  Een rondje Engbertsdijksvenen

  De Engbertsdijksvenen zijn prachtig. Als je geen tijd hebt om de hele route te lopen, kun je ook parkeren bij de ingang van het natuurgebied en alleen het rondje door de Engbertsdijksvenen lopen. Een prachtige route voor de snelle wandeling.

 5. 1

  De Johanneshoeve

  De route eindigt bij de Johanneshoeve, waar het heerlijk vertoeven is. Geniet van echte Twentse gastvrijheid aan de 'Krentenweg' en geniet van een kop koffie met krentenwegge of een heerlijk boerenijsje.

Wat vind je van dit artikel?