navigatie overslaan

Doe-tips

Lekker! Op deze plekken kun je het beste wild eten in Twente

  • Leestijd 5
  • Gelezen 10928 keer

Wild eten is echt een traditie, zéker in Twente. Wanneer in oktober de herfst zijn intrede doet kun je in de mooiste streek van Nederland genieten van het allerbeste wild. Twentse koks verwerken het pure, malse vlees tot vernieuwende, maar ook tot klassieke gerechten. Elk jaar weer kunnen wildliefhebbers hun hart ophalen bij de beste restaurant en hotels in Twente. De herfst in Twente staat namelijk ook dit jaar weer volop in het teken van uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse wildarrangementen. Kijk je mee?

Wild eten in Noordoost-Twente

Op landgoed Singraven bevindt zich de authentieke horecalocatie Restaurant de Watermolen. Hier kun je terecht voor een lunch of diner tot een volledig verzorgde trouwen of een geweldig bedrijfsfeest. De omgeving maakt de locatie uniek in zijn soort. In oorsprong is het restaurant een molenaarshuis en daardoor onlosmakelijk verbonden met de rivier de Dinkel. Op 4, 10, 11, 18, 24 november en 2 december 2023 kun je hier genieten van een sfeervolle wildavond in samenwerking met kasteel Singraven. Je loopt door een haag van fakkels naar het sfeervol verlichte kasteel terwijl de horenblazer je verwelkomt met jachtgeluiden. In het koetshuis wordt je bij binnenkomst ontvangen met een glas prosecco en een verrassende wildamuse. Daar zal een 'levendige' presentatie plaatsvinden door de Boswachter van landgoed Singraven over het wild. Na afloop van de bezichtiging loop je richting het restaurant waar je ontvangen wordt voor een 4-gangen wild- en streekproeverij. Denk je nu dit is wat voor mij?Reserveer hier!

Hotel Restaurant Het Ros van Twente is een viersterrrenhotel gelegen in de landelijke omgeving van De Lutte. Er zijn hier talloze mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in de prachtige natuurgebieden rondom De Lutte. Iets wat je heel goed kunt combineren met een uitgebreid diner waarbij je geniet van de mooiste gerechten van het seizoen. Ook Het Ros van Twente heeft dit seizoen weer klassieke wildgerechten op haar menukaart staan. En dan niet alleen, er is een heus wildarrangement samengesteld waarbij je 1 of 2 overnachtingen boekt en 's avonds geniet van een heerlijk 3-gangen Wildmenu.

Wild eten in Zuidwest-Twente

Bij de gastvrije Herberg de Kemper in Markelo kun je smaakvol dineren of logeren in een authentieke boerenhoeve, te midden van prachtige natuur. Maar dan wel voorzien van alle luxe en comfort. Naast luxe en comfort kun je deze herfst in Markelo ook terecht voor een heerlijk hertenbiefstuk geserveerd met een saus van eigen jus, voor een wilde eendenborst geserveerd met een cranberrysaus of voor een medaillon van wild zijn in combinatie met ree sukade. Ook de voorgerechten doen mee. Denk aan een salade met gebakken duivenborst of fazantenborst, een terrine van gans gevuld met dadels, vijgen en abrikoos of aan een wildbouillon met bospaddenstoelen. Bekijk snel de menukaart!

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven begon als een bescheiden schippersherberg bij het Twickelse havenbedrijf en is door de eeuwen heen uitgegroeid tot een gerenommeerd viersterren-hotel en restaurant in Delden. Dé plek om deze herfst wild te komen eten. Chef de Cuisine Daniel Nijkamp en zijn team stellen elk seizoen een nieuwe kaart vol producten uit de regio samen. Dit seizoen vind je hier wildzwijn, eendenlever, patrijs en fazant op de kaart.

Wild eten op de Sallandse Heuvelrug/ Twents Reggedal

Landgoed de Uitkijk is een sfeervol hotel-restaurant in Hellendoorn, gelegen aan de rand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug op de grens tussen Salland en Twente. Hier kom je deze herfst niet alleen voor de fantatische ligging en het prachtige vergezicht, maar zeer zeker ook voor het gastronomisch wildmenu. Hierop tref je dit seizoen onder andere rouleau van fazant met eendenlever aan, maar ook gebakken houtduif en gegrilde hert met flan van knolselderij, zuurkool met krentjes, king boleet en jus van ontbijtkoek.

De Swarte Ruijter
De Swarte Ruijter

Landgoed de Uitkijk vind je middenin de bossen, op slenterafstand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, restaurant en hotel De Swarte Ruijter in Holten. In deze rietgedekte villa uit de jaren '30 van de vorige eeuw kun je niet alleen in het wildseizoen terecht voor wild. Op de menukaart van De Swarte Ruijter zag je in de zomermaanden al een prachtig gerecht met ree.

Want wild leent zich namelijk perfect als zomers wild. Dit seizoen vind je op de menukaart vooral eend, fazant, patrijs, hert en haas. Wij kiezen voor wildvlees en niet voor kweekwild, het klinkt raar, maar je proeft het verschil goed. Aldus Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter.

Wild eten in de steden Enschede & Hengelo

Wild eten kun je ook in de grote stad, bijvoorbeeld bij Restaurant Joann. Een stijlvol karakteristiek restaurant vlakbij het centrum van Enschede. Een bezoek aan Joann staat voor een totaalbeleving. Joann biedt steeds één menu waarbinnen een variatie mogelijk is van vijf tot zeven gangen. Je kiest je aantal gangen of gaat voor een bijzondere belevenis met 'Menu Joann'. Hoe dan ook geniet je van internationaele, eigentijdse en regelmatig wisselende gerechten en een gevarieerde selectie aan wijnen. De seizoenen, het aanbod en de beste producten bepalen de selectie.

Wil je in de watten gelegd worden? Ga dan naar Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink in Hengelo. Dit restaurant is bekroond met 1 Michelinster. Je kunt hier terecht voor een snelle zakenlunch maar ook urenlang romantisch tafelen. Patron Cuisinier Lars van Galen en zijn team kookt met de seizoenen. Niet omdat dat hip is, maar omdat wat volop van het land komt ook barstensvol smaak zit. Dit seizoen kun je hier dus terecht voor wild uit de streek. Ook hier kies je voor een 5-,6- of 7-gangen diner dat is aangepast op het seizoen.

Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink
Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink

Wat vind je van dit artikel?