navigatie overslaan

Artikel

SVR Campings in Ootmarsum

  • Leestijd 5
  • Gelezen 4578 keer

Het verblijven op een SVR camping in Ootmarsum is een feestje. Zet je tent op, parkeer je caravan of camper en geniet. Je bevindt je namelijk midden in een prachtige, groene omgeving vlakbij een heel gezellig stadje. Ootmarsum is dé kunstenaarsstad van Twente en er is hier van alles te beleven. Bovendien voel je je gelijk welkom door de Twentse gastvrijheid!

Leuke SVR campings in Ootmarsum

SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie. Het houdt kort gezegd in dat je logeert bij de boer. Dit levert een heleboel mooie bijkomstigheden op. Op de SVR camping heerst veel rust, er is veel ruimte en er valt veel mooie natuur te bewonderen. Op deze manier ontsnap je echt even aan je dagelijkse sleur en kom je helemaal tot rust.

Een fijne SVR camping in Ootmarsum is Erve Geerdink. De camping ligt op de vleugel van de Kuiperberg, een van de hoogste punten van Twente! Je hebt hierdoor een prachtig uitzicht op beekdalen: zo lijkt het net alsof je in het buitenland bent. Ben je een liefhebber van fietsen en wandelen? Deze vakantieplek is ideaal voor het maken van mooie fiets- en wandeltochten. In de omgeving is veel te doen, zo kan je gemakkelijk naar het leuke Ootmarsum maar ook naar bijvoorbeeld Oldenzaal of Almelo. Ben je toe aan ontspanning? Dan zit je bij Erve Geerdink ook goed. Deze SVR camping in Ootmarsum is erg rustig waardoor jij heerlijk relaxt je boek kan lezen.

SVR camping in de gemeente Haarle Ootmarsum

Ootmarsum is onderdeel van de gemeente Haarle Ootmarsum. Ootmarsum staat bekend om uitgestrekte bossen, eeuwenoude landgoederen en lange meanderende beekjes. Tijdens een verblijf op een SVR camping in Ootmarsum ben je zo bij alle leuke dagactiviteiten die de stad bieden. Er zijn musea te bezoeken zoals de Cosmos Sterrenwacht of het Openluchtmuseum Ootmarsum. De laatste laat je ervaren hoe het leven van vele eeuwen geleden er uit zag.

Erve Wiegink in Ootmarsum
Erve Wiegink in Ootmarsum

Erve Wiegink is een melkveebedrijf en zorgboerderij waarbij je ook kan kamperen op het boerenerf. Het is voor jong en oud een fijne plek om er even tussenuit te zijn. Van je kampeerplek heb je een prachtig uitzicht op landerijen met koeien en het mooie Ootmarsum. De camping beschikt over ongeveer 25 plaatsen die ruim zijn opgezet, een goed verzorgd sanitairgebouw en een informatieruimte. Voor de jongere bezoekers zijn er speeltoestellen en spelletjes. Tevens kan je na een dag fietsen je fiets stallen en opladen in de overdekte fietsenstalling. Kom hier genieten!

Gezellige SVR campings bij Ootmarsum

Twente is een prachtige omgeving met allerlei leuke dorpjes en steden. Blijf dus niet te lang op é​​én plek maar ga er op uit. Boek bijvoorbeeld een SVR camping bij Ootmarsum en bewonder al het moois dat deze omgeving te bieden heeft. Ootmarsum heeft meerdere bijzondere natuurgebieden. Een van de bekendste is Het Springendal. Het stikt hier van de weilanden, meertjes, heide en historische Twentse boerderijen. Prachtig om per fiets te ontdekken.

Kamperen midden in de natuur doe je bij Hoeve Springendal. De gezellige camping biedt plaats voor 58 campers en caravans, verdeeld over 7 verschillende veldjes. Op deze manier heb je veel privacy en kan je gemakkelijk jouw ideale plek uitkiezen. Uiteraard zijn deze plekken voorzien van elektra, water en riolering maar ook van moderne tv- en radio aansluiting. Tevens ben je welkom met de tent, dan verblijf je op het grasveld bij de vijver met prachtig uitzicht over het oude beekdal. Op de hoeve is ook nog van alles te beleven. Zo kan je er iedere dag vers ontbijt met streekproducten krijgen, is er een kinderboerderij en kan er gevist worden in de visvijver.

Vissen bij Hoeve Springendal
Vissen bij Hoeve Springendal

Mini Camping De Dam is van alle gemakken voorzien voor een echte relax-vakantie. De verblijfplaats vlakbij Ootmarsum en Denekamp is geschikt voor 15 caravans, campers of tenten. Je hebt vanaf de camping vrij uitzicht over de omliggende weilanden. Iedere plek is voorzien van elektra en er is op de gehele camping gratis Wi-Fi aanwezig. Het sanitairgebouw biedt 3 douches, 2 toiletten en een urinoir. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van fiets- en wandeltochten. Je bent bijvoorbeeld zo in Duitsland waar je Slot Bad Bentheim kan bezoeken.

SVR camping in Overijssel

Je vindt de regio Twente in de provincie Overijssel. Geniet hier van de natuurgebieden, landgoederen en boerderijen. Maar kijk ook eens verder in de regio. Zo beschikt Overijssel ook over de Twentse steden Enschede, Hengelo en Almelo. Deze steden beschikken over prachtige centra met een eeuwenoude historie. Of bewonder het prachtige Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug.

Kom bijvoorbeeld kamperen bij De Regge Vallei met je camper, caravan, vouwwagen of tent. Kies voor comfort of comfort XL plaats en kampeer met wel heel veel luxe! Vanaf deze SVR camping in Overijssel heb je uitzicht op de Lemelerberg en krijg je direct toegang tot Salland, Twente en het Vechtdal. Heb je liever een echt dak boven je hoofd? Bij De Regge Vallei zijn er leuke appartementen en vakantiehuizen te huren.

Wat vind je van dit artikel?