Typisch Twents

Recept: Wildspies met honing-mosterddressing. Lekker in de Herfst.

Leestijd 1 minuten 872 x bekeken

Wat heb je nodig?

  • 8 stoneleeks
  • 1 hertenbiefstuk
  • 1 hazenrugfilet
  • 1 struisvogelbiefstuk
  • 125 ml slagroom
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Honing
  • Zout en peper

Aan de slag!

  • Snijd de onderkant van de stoneleeks eraf en snijd in kleine stukjes
  • Snijd de biefstukken elk in 8 blokjes
  • Rijg het vlees aan satéprikkers
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de stoneleeks
  • Schenk de slagroom, honing en mosterd erbij, goed doorroeren
  • Breng het mengsel aan de kook
  • Bestrijk het vlees met de overgebleven olie en bestrooi het met peper en zout
  • Braad het vlees in een voorverhitte pan, circa 4 minuten (rosé)

Serveer de spiesjes en giet het sausje eroverheen. Eet smakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Special

Bossems Tafel

Laat je culinair verrassen. Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kun je tussen 18.00 uur en 19.30 uur aanschuiven aan Bossems Tafel.

Erfgoed Bossem, Lattrop

Meer verhalen uit Twente

  1. Dwars door Twente

    Dwars door Twente – Roadtrip over de Regge in Wierden en Enter.

  2. Route-tips

    Donder, duivel en bliksem; beleef de Sagenland autoroute

  3. Doe-tips

    Speeltijd. Met deze uitjes krijg je zelfs je tieners van de bank af!

  4. Doe-tips

    Relaxtijd: Neem wat tijd voor jezelf en geniet van al het moois van Twente!

Tip je vrienden

facebook twitter