Typisch Twents

Recept: Wildspies met honing-mosterddressing. Lekker in de Herfst.

Leestijd 1 minuten 780 x bekeken

Wat heb je nodig?

  • 8 stoneleeks
  • 1 hertenbiefstuk
  • 1 hazenrugfilet
  • 1 struisvogelbiefstuk
  • 125 ml slagroom
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Honing
  • Zout en peper

Aan de slag!

  • Snijd de onderkant van de stoneleeks eraf en snijd in kleine stukjes
  • Snijd de biefstukken elk in 8 blokjes
  • Rijg het vlees aan satéprikkers
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de stoneleeks
  • Schenk de slagroom, honing en mosterd erbij, goed doorroeren
  • Breng het mengsel aan de kook
  • Bestrijk het vlees met de overgebleven olie en bestrooi het met peper en zout
  • Braad het vlees in een voorverhitte pan, circa 4 minuten (rosé)

Serveer de spiesjes en giet het sausje eroverheen. Eet smakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Special

Bossems Tafel

Laat je culinair verrassen. Elke donderdag en vrijdag kun je tussen 18.00 uur en 19.30 uur aanschuiven aan Bossems Tafel.

Erfgoed Bossem, Lattrop

Meer verhalen uit Twente

  1. 24 uur op pad met

    Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

  2. Doe-tips

    Maak van je meivakantie in Twente een feest met deze leuke activiteiten.

    Geschreven door Dorien
  3. Doe-tips

    Lente in Twente! Trek er samen op uit met de leukste familie-uitjes.

    Geschreven door Yvette
  4. Twents en te gek

    Grazendsnel internet in Losser dankzij Twentse Wi-Fi koeien (1 april)

Tip je vrienden

facebook twitter