Typisch Twents

Recept: Wildspies met honing-mosterddressing. Lekker in de Herfst.

Leestijd 1 minuten 615 x bekeken

Wat heb je nodig?

  • 8 stoneleeks
  • 1 hertenbiefstuk
  • 1 hazenrugfilet
  • 1 struisvogelbiefstuk
  • 125 ml slagroom
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Honing
  • Zout en peper

Aan de slag!

  • Snijd de onderkant van de stoneleeks eraf en snijd in kleine stukjes
  • Snijd de biefstukken elk in 8 blokjes
  • Rijg het vlees aan satéprikkers
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de stoneleeks
  • Schenk de slagroom, honing en mosterd erbij, goed doorroeren
  • Breng het mengsel aan de kook
  • Bestrijk het vlees met de overgebleven olie en bestrooi het met peper en zout
  • Braad het vlees in een voorverhitte pan, circa 4 minuten (rosé)

Serveer de spiesjes en giet het sausje eroverheen. Eet smakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Special

Bossems Tafel

Laat je culinair verrassen. Elke donderdag en vrijdag kun je tussen 18.00 uur en 19.30 uur aanschuiven aan Bossems Tafel.

Meer verhalen uit Twente

  1. Twente tales

    De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

    Geschreven door Vincent
  2. Twente tales

    De Hellehond: waarom de zwarte hond zorgt voor angst in De Lutte.

    Geschreven door Vincent
  3. Twente tales

    Old Minneke: over een gevreesde heks in de bossen bij de Holterberg.

    Geschreven door Vincent
  4. Twente tales

    De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

    Geschreven door Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter