Typisch Twents

Recept: Wildspies met honing-mosterddressing. Lekker in de Herfst.

Leestijd 1 minuten 2626 x bekeken

Wat heb je nodig?

  • 8 stoneleeks
  • 1 hertenbiefstuk
  • 1 hazenrugfilet
  • 1 struisvogelbiefstuk
  • 125 ml slagroom
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Honing
  • Zout en peper

Aan de slag!

  • Snijd de onderkant van de stoneleeks eraf en snijd in kleine stukjes
  • Snijd de biefstukken elk in 8 blokjes
  • Rijg het vlees aan satéprikkers
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de stoneleeks
  • Schenk de slagroom, honing en mosterd erbij, goed doorroeren
  • Breng het mengsel aan de kook
  • Bestrijk het vlees met de overgebleven olie en bestrooi het met peper en zout
  • Braad het vlees in een voorverhitte pan, circa 4 minuten (rosé)

Serveer de spiesjes en giet het sausje eroverheen. Eet smakelijk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Special

Bossems Tafel

Laat je culinair verrassen. Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kun je tussen 18.00 uur en 19.30 uur aanschuiven aan Bossems Tafel.

Erfgoed Bossem, Lattrop

42,50 per persoon

Meer verhalen uit Twente

  1. Doe-tips

    Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

  2. Doe-tips

    Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

  3. Typisch Twents

    Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

  4. Van eigen bodem

    Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter