1. Doe-tips

  Kidsproof: dit zijn de leukste fietsroutes met kinderen in Twente.

  Geschreven door

  Lotte

  Twente is bij uitstek geschikt om te fietsen met kinderen. Door het bos, over prachtige landweggetjes of door gezellige dorpjes. Beklim het stalen ros met de kinderen en kies voor een van deze fietsroutes door Twente. Niet te lang en genoeg te zien én beleven onderweg. Kortom: kidsproof! Lotte van kidsproof.nl verzamelde de leukste fietsroutes met kinderen in Twente.

 2. Het geheim van Hades

  Wist je al dat Overijssel vol met geheimen zit? Tijdens deze fietsspeurtocht ga je het mysterie van Hades oplossen. Dat doe je met moderne middelen zoals GPS en internet, dus super interessant voor kinderen. De tocht begint bij de toeristeninfo in Oldenzaal. De speurtocht leidt je door de stad en het nabijgelegen bos. Kunnen jullie het mysterie oplossen? Je bent ongeveer 2,5 uur onderweg en kunt een arrangement boeken vanaf 4 personen, inclusief een kindermenu.

 3. Kinderfietsroute Den Ham

  Op deze fietstocht rondom Den Ham, speciaal uitgezet voor kinderen, kun je genieten van een heerlijk zelfgemaakt roomijsje op een ijsboerderij. Hier kun je via het 'koepad' ook kennismaken met de dieren op de boerderij. Stap vooral ook even af bij de Sahara, een grote zandverstuiving waar je lekker kunt spelen, ravotten en hutten bouwen. De fietsroute is ongeveer 16 kilometer lang.

 4. De zes kastelen route

  Voor de iets oudere kinderen is de zes kastelen fietsroute bij Diepenheim een aanrader. Wat deze route zo bijzonder maakt, is het feit dat de fietsroute zes prachtige kastelen met elkaar verbindt. Volg je de Zes Kastelen route, dan krijg je, zoals de naam al doet vermoeden, zes mooie kastelen te zien. De route beslaat ongeveer 30 km en zonder afstappen zou je er in een rustig tempo ongeveer 1,5 uur over kunnen doen.

 5. Koekeloer'n bie de boer

  Op de fiets langs boerenbedrijven in Haaksbergen en omgeving. Maak via deze afwisselende fietstocht van in totaal 48 kilometer kennis met de boeiende verhalen van het hedendaagse boerenleven. De totale route is misschien te lang voor de kinderen, je hoeft ze natuurlijk niet allemaal langs te gaan. Een routeflyer met routebeschrijving is verkrijgbaar bij Haaksbergen Promotie.

 6. Kinderfietsroute Holten

  Deze fietsroute, die start bij Natuurmuseum Holterberg, is speciaal voor kinderen uitgezet en brengt je langs de mooiste landschappen en kindvriendelijke plekjes. Stap gerust af voor een potje midgetgolf of een bezoekje aan de kinderboerderij. Een routeflyer met routebeschrijving is verkrijgbaar bij Natuurmuseum Holterberg.

 7. Huur je fietsen bij Jan Stam Fietsverhuur!

  Op een fiets of mountainbike van Jan Stam Fietsverhuur beleef je meer. Wie deze regio wil ontdekken kan het beste de fiets pakken. Jan Stam Fietsverhuur, gelegen aan en officieel gastheer van de Sallandse Heuvelrug, verhuurt e-bikes, mountainbikes, racefietsen, bakfietsen en tandems. Maar ook elektrische Babboe bakfietsen met twee of drie wielen en ouder-kind tandems. Voor iedere doelgroep zijn er leuke en onderscheidende fietsroutes. Speciaal uitgezet voor ouderen, gezinnen of bos- of waterliefhebbers. Huurders krijgen uitgebreid uitleg over tips onderweg en, indien gewenst, een lunchpakketje van de plaatselijke bakker. Gelegen direct aan de blauwe mountainbikeroute (en routes Rijssen en Hellendoorn nabij) is Stam ook hét adres voor de huur van mountainbikes. Ook voor groepen zijn er arrangementen met bijvoorbeeld heerlijke barbecue. Boeken kan telefonisch of online.

Lotte

Lotte is blogger van Kidsproof.nl in Twente! Met haar 2 kinderen geniet ze van alle leuke uitjes in de regio en ontdekt ze steeds meer. Laat je inspireren!

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Slaaptijd!

  De 5 leukste tiny houses in Twente. Klein maar fijn!

 2. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 3. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 4. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt.

Tip je vrienden

facebook twitter