Typisch Twents
Recept: Warme paté met bladerdeeg. Een lekker Twents recept.
- Leestijd 1 min
- Gelezen 3084 keer
Wat heb je nodig?
- Wild konijn, circa 1 kg
- Olijfolie
- Peterselie (4 takjes)
- Varkensfilet
- Kalfsvlees van de schouder, 100 gr
- Vet spek, 100 gr
- Boter, 75 gr
- Blokjes wortel
- Blokjes ui
- Cognac, circa 15 cl
- Rode wijn, circa 50 cl
- Crème fraîche, 2 el -Bladerdeeg, circa 1 kg
- Zout en peper
Aan de slag!
- Snijd het vlees voor en zet de lever, de nieren en het hart 2 uur in een marinade van olijfolie en fijngehakte peterselie
- Draai het konijnenvlees, varkensvlees, kalfsvlees en spek door de molen
- Bak de botten ondertussen in de boter en voeg de wortel, ui en peterselie erbij
- Giet de cognac en rode wijn erbij, breng aan de kook
- kook door totdat het vlees makkelijk loslaat van de botten
- Zeef het vocht, verwijder de laatste restjes vlees van de botten
- Meng het gehakte vlees door het gekookte vlees en voeg de crème fraîche met het kookvocht toe. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen
- Leg het bladerdeeg in taartvorm. Laat het deeg over de rand hangen, lepel de vulling in de vorm en leg de gesneden stukjes nier, lever en hart erop
- Vouw het deeg dicht en maak een gat in het midden
Bak het een uur op 200 graden. Aan tafel!