navigatie overslaan

Typisch Twents

Recept: Warme paté met bladerdeeg. Een lekker Twents recept.

  • Leestijd 1
  • Gelezen 2904 keer

Wat heb je nodig?

  • Wild konijn, circa 1 kg
  • Olijfolie
  • Peterselie (4 takjes)
  • Varkensfilet
  • Kalfsvlees van de schouder, 100 gr
  • Vet spek, 100 gr
  • Boter, 75 gr
  • Blokjes wortel
  • Blokjes ui
  • Cognac, circa 15 cl
  • Rode wijn, circa 50 cl
  • Crème fraîche, 2 el -Bladerdeeg, circa 1 kg
  • Zout en peper

Aan de slag!

  • Snijd het vlees voor en zet de lever, de nieren en het hart 2 uur in een marinade van olijfolie en fijngehakte peterselie
  • Draai het konijnenvlees, varkensvlees, kalfsvlees en spek door de molen
  • Bak de botten ondertussen in de boter en voeg de wortel, ui en peterselie erbij
  • Giet de cognac en rode wijn erbij, breng aan de kook
  • kook door totdat het vlees makkelijk loslaat van de botten
  • Zeef het vocht, verwijder de laatste restjes vlees van de botten
  • Meng het gehakte vlees door het gekookte vlees en voeg de crème fraîche met het kookvocht toe. Naar eigen smaak zout en peper toevoegen
  • Leg het bladerdeeg in taartvorm. Laat het deeg over de rand hangen, lepel de vulling in de vorm en leg de gesneden stukjes nier, lever en hart erop
  • Vouw het deeg dicht en maak een gat in het midden

Bak het een uur op 200 graden. Aan tafel!

Wat vind je van dit artikel?