1. 0/4
  '

  Doe-tips

  Dit zijn de 4 meest inspirerende kunstroutes in Twente.

  In Twente zijn er heleboel bijzondere kunstobjecten in musea te bewonderen, maar ook hebben we diverse routes en evenement met kunst. Wat dacht je van struinen over het grootste kunstevenement in het Volkspark? Of laat je in Tubbergen inspireren door de speciale route over glaskunst. We hebben de meest inspirerende kunstroutes voor je op een rijtje gezet!

 2. 4/4

  4.

  ART BRUT

  Oftewel, de kunstvorm die ook wel Zuivere of Pure kunst uit het hart van mensen die vanwege hun psychische aandoening en/of (verstandelijke) beperking vaak zeer kwetsbaar zijn. Wandel (2,5 km) langs tal of ondernemers die één of meerdere kunstwerken in hun etalage hebben uitgestald.

 3. 3/4

  3.

  Glaskunstroute

  Wanneer je Tubbergen zegt, zeg je glaskunst. In en rondom het dorp zijn hele bijzondere kunstwerken te zien. Tijd voor de glaskunstroute! Deze 93 kilometer lange route voert je langs het grensgebied bij Mander en Vasse, maar ook richting Reutum, Fleringen en Geesteren. Dertien kunstenaars werkten mee aan dit bijzondere initiatief en hebben objecten gemaakt die elk onderdeel van glas hebben en zeer divers van aard zijn.

 4. 2/4

  2.

  Kunstmarkt Tuindorp

  In een van de Historische wijken van Hengelo vindt dit jaar de Kunstmarkt weer plaats. Kunstenaars krijgen de kans om hun werk te tonen aan het publiek. Omlijst met straattheater, muziek en een gezellig terras!

 5. 1/4

  1.

  Kunstroute Almelo

  Maak kennis met de inspirerende kunstwerken in Almelo tijdens deze route. Want hoewel je misschien wel wist dat talentvolle artiesten als Ilse de Lange en Herman Finkers uit Almelo komen, wist je waarschijnlijk niet dat Almelo nog veel meer kunstenaars heeft en de kunst hier vaak letterlijk op straat ligt. Je moet alleen net even weten waar te kijken!

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Activiteiten voor kinderen om de zomervakantie tot één groot succes te maken.

  Geschreven door Nicoline
 2. Op eigen wijze

  Klootschieten in Twente: zo spelen Tukkers een potje kloatscheet'n.

  Geschreven door Bertine & Vincent
 3. Ondersteboven in een dag

  Cuno & Sjoerd ondersteboven van grootstedelijk hart in Oost-Nederland: Enschede

  Geschreven door Bertine
 4. Hunkertukkers

  Matthijs Spaltman: "Wat ik vooral heb gemist van Twente? De mooie natuur."

Tip je vrienden

facebook twitter