1. 0/4
  '

  Van eigen bodem

  De 4 leukste plekken voor de beste bierbeleving in Twente.

  Toe aan een heerlijk koud drankje? Twente en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van bierbrouwerij tot bierspeciaalwinkel. Jong en oud kunnen het proces van bier brouwen beleven. We zetten de leukste plekken op een rij!

 2. 4/4

  4.

  Othmar Bierbrouwerij

  In een kasteelachtige setting, op het Commanderieplein middenin Ootmarsum, bevindt zich de Othmar Bierbrouwerij waar op ambachtelijke wijze Othmar bier gebrouwen wordt. Volgens het Duitse ‘Reinheitsgebot’ worden in koperen ketels alle Othmar bieren gebrouwen met alleen de vier basis-ingrediënten: water, hop, mout en gist. Hierdoor ontstaat een natuurlijk bier vol van smaak en zonder toevoegingen. Onder leiding van een van de brouwkenners kun je tijdens een rondleiding alles te weten komen over het brouwproces. Daarnaast opent in de zomer van 2022 de Othmar Herberg en Bierspa. Dé ultieme bierbeleving waar relaxen en overnachten centraal staan voor de echte liefhebber.

 3. 3/4

  3.

  Pakhuis Twente

  De grootste bierspeciaalwinkel van het Oosten! In 2013 begon het Pakhuis in Albergen met een klein assortiment aan speciaalbieren, maar door de jaren heen is het aanbod flink uitgebreid. Ook hebben ze inmiddels hun eigen likeurtjes op de markt gebracht, waaronder de Tukkertjes en de Bokk’n Olie. Uit reacties van klanten blijkt dat de kracht van het Pakhuis ligt in de persoonlijke en laagdrempelige benadering, dit zorgt ervoor dat de klant (wederom) tevreden naar huis gaat. Via de website ‘Bierlokaal’ worden gepersonaliseerde bierpakketten gemaakt aan de hand van je Untappd-profiel, het pakket wordt gevuld met bieren je die nog nooit hebt gedronken. Durf jij de uitdaging aan?

 4. 2/4

  2.

  Grolsch

  Grolsch brouwt al meer dan 400 jaar op basis van eigen overtuiging en met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Je kent ze van de beugel, Vakmanschap is Meesterschap en de vele speciaalbieren. Een uitgesproken volle smaak met een rijke afdronk. Grolsch wordt soms gezien als anders, als eigenzinnig. Dat noemen ze karakter. Beleef het zelf met de Grolsch Brouwerij Tour! Ontdek alles over het kenmerkende bier, de reclames, de historie of de wereldwijd bekende Grolsch beugelfles. In 2,5 uur wordt je meegenomen door de brouwerij, de bottelarij en natuurlijk is er gelegenheid om de bieren van Grolsch te proeven in een van de gezellige cafés.

 5. 1/4

  1.

  Huttenkloas

  Het ‘misdadig lekkere bier’ Huttenkloas wordt sinds enige jaren gebrouwen in Twente, waar het zijn oorsprong ook heeft en zijn naam ook aan ontleend. In het Twentse Albergen staat de brouwerij die je ook kunt bezoeken voor rondleidingen. Naast pils brouwt Huttenkloas een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren met ook bieren voor de echte fijnproever. Huttenkloas was de bijnaam van Klaas Annink die in de 18de eeuw Twente onveilig maakte. Verblijf je in Twente dan is het zeker interessant om het proces van het bier brouwen te zien in Albergen. Dit kan je boeken op woensdag-, donderdag- (alleen in de schoolvakanties) en zaterdagmiddag. En voor grotere groepen zijn ook andere dagen en tijden mogelijk.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Valentijn in Twente: verras jouw Valentijn met deze originele tips.

 2. Doe-tips

  7 tips voor een toffe voorjaarsvakantie in Twente.

 3. Doe-tips

  De duurzaamste (en leukste) hotspots in Twente die je moet zien.

 4. Doe-tips

  Do it yourself: 6 plekken in Twente waar jij de handen uit de mouwen steekt

Tip je vrienden

facebook twitter