navigatie overslaan

Typisch Twents

24 uur in de stad: Stad met dorpskarakter Hengelo. Ontdek de gezelligheid!

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 2263 keer

Hengelo, dat heeft het beste van twee werelden: de gezelligheid van een dorp en de voorzieningen van de stad. Een stad waar het dorpse karakter behouden is gebleven en waar ambacht, vakmanschap, gezelligheid en ontmoeten centraal staan.

Het rijke industriële verleden heeft veel moois voortgebracht. Ondernemers met lef zoals Stork en Hazemeijer zorgden ervoor dat Hengelo uitgroeide tot een innovatieve industrie-, metaal en techniekstad. Ook vandaag de dag zie je nog veel terug van dat industriële verleden. Oude fabrieksgebouwen- en terreinen zijn omgetoverd tot een innovatief stadsdeel, toonaangevend hotel of een historische bezienswaardigheid.

Bekijk het zelf

Eén van die bezienswaardigheden is het Oyfo Techniekmuseum waar kunst, techniek en erfgoed met elkaar verbonden worden. Maar er is meer. Museum Hengelo vertelt je alles over het ontstaan van Hengelo en de wederopbouw van de stad na de Tweede Wereldoorlog. Ook is er de bijzondere architectuur van Piet Blom in de Kasbah of het prachtige Tuindorp ’t Lansink.

Kasbah Hengelo
Kasbah Hengelo

Grootste winkeldorp

In Hengelo vind je bijzondere winkeltjes waar je net even wat anders dan anders vindt. Loop eens door de Drienerstraat en Wemenstraat, vol met unieke en authentieke speciaalzaakjes. Als je het hebt over ondernemerschap, ambacht en vakmanschap is dat hier duidelijk te zien. En persoonlijke aandacht, daar staan onze winkeliers om bekend.

Smaak van Hengelo

Koffieleut, kroegtijger, gezelligheidsdier of liefhebber van lekker eten? In Hengelo hoef je nooit lang te zoeken om lekker uit te gaan. Aanbod genoeg op elke moment van de dag. Van Italiaanse koffie tot Indiase tandoori. Van een oud-Hollandse kop groentesoep tot bordje met streetfood. Allemaal te vinden in Hengelo.

Street Art
Street Art

Verrassende Street Art

Op veel (soms verborgen) muren in de binnenstad hebben graffiti-artiesten van over de hele wereld een kunstwerk aangebracht. Een wandeling door de straten en stegen voert je langs kleurrijke muurschilderingen. Het ene moment sta je oog in oog met drie chimpansees, even later kom je een portret van David Bowie tegen. Blikvanger is de reusachtige kat op de voorgevel van Parkeergarage De Beurs. De streetart-route is op te halen bij het Toeristische Informatie Punt aan de Markt 8 in Hengelo.

Wat vind je van dit artikel?