navigatie overslaan

Minuutje Manuel

Column Tijd: "De Tukker heeft een wat eigenaardig besef van tijd"

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 2675 keer
  • Geschreven door Andre

Het zal u onmiddellijk opvallen als u Twente binnenkomt. Dat bord met ‘Ga Terug!’.

Het zal u onmiddellijk opvallen als u Twente binnenkomt. Dat bord met ‘Ga Terug!’ dat werkelijk overal aan de verkeerde kant van de weg staat. Welnu. Dat bord staat aan de goeie kant van de weg. U moet gewoon thuis blijven. Maak uw pensioen lekker op in de Randstad.

Ga drie maanden de onnozele Nederlander uithangen in het Turkse All-Inn Resort ‘De Snor van Mevrouw Erdogan’. Boek een cruise in Syrië. Ga naar je tweede huisje in Colombia en laat je voor de kijkcijfers ontvoeren. Maar kom niet naar Twente. We hebben u niet nodig. Alles is hier al. We hebben een voetbalclub die zich kan meten met de top van Zuid Europa. En dan heb ik het alleen nog maar over de boekhouding. We hebben een prachtig met de hand gegraven kanaal waar echt niks meer aan verbeterd hoeft te worden. Er is een universiteit waar je kan afstuderen. Dus ik weet niet met welk idee in uw achterhoofd u van plan bent om naar Twente af te reizen. Dat is nergens voor nodig. Twente is af, waar het bij u allemaal nog gebouwd moet worden. We zijn hier niet achterlijk. Ook wij staan hier in de file. Maar dan niet omdat we dat moeten. In Twente willen we in de file staan. Om een statement te maken. Ik sta hier stil dus ik besta. De Tukker heeft een wat eigenaardig besef van tijd. Waar anderen zich dagelijks opwinden over een al dan niet seksistische column geschreven over de rug van Anouk, hebben wij hier Ilse de Lange die gevraagd naar haar mening over de toenemende golf van aanslagen door extremistische moslims antwoord: ‘Ik vond ut eignlijk best wel nun hele leuke winter dit jaar!’ Uw waan der tijd interesseert ons hier niks. We zitten het liefst de hele avond met vrienden in een drankkeet te filosoferen over vrienden die het liefst de hele avond in een drankkeet met elkaar aan filosoferen zijn en dan is er altijd wel iemand die begint over Jan en zijn heldendaden. En Jan begon. Maar goed. Mocht u dan toch naar Twente komen, zorg er dan voor dat uw jaren echt beginnen te tellen. Want je kan hier schitterend sterven. Dat mag hier nog.

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Andre

André Manuel is een Nederlands muzikant, cabaretier, acteur en columnist uit Twente. Door zijn publiek te confronteren met ernstige feiten laat hij zien waarom het leven voor hem de moeite waard is.