navigatie overslaan

Doe-tips

2x de leukste klimbossen: klimmen tot in de hoogste kruin

 • Leestijd 2
 • Gelezen 1877 keer

Kan het niet hoog genoeg? Voel jij graag je adrenaline stromen? Dan zijn deze tips iets voor jou. Je klimt, slingert en balanceert aan takken en klautert door vangnetten. Je voelt je zo vrij als een vogel. Zo behendig als een aap. In de mooiste bossen van Twente zijn verschillende klimroutes uitgezet tussen de bomen. Met touwbruggen en houten platforms. Ze variëren in hoogte, lengte en moeilijkheidsgraad. Van een beetje tot super spannend. Stuk voor stuk duurzame uitjes die voldoen aan strenge veiligheidsmaatregelen. Je helm en klimuitrusting liggen al klaar.

 1. 2

  Avatarz

  AvaTarZ is met maar liefst 110 verschillende uitdagingen het grootste klimbos van Nederland. Het hoge klimparcours is er voor oudere kinderen en volwassenen: zes routes vol gewaagde hindernissen. Op twaalf meter vind je als waardige afsluiter de langste – bijna 200 meter - zipline van Nederland! Who wants more? Het lage parcours is voor kinderen tussen zes en negen jaar en telt maar liefst 30 stoere hindernissen en vier ziplines. Dankzij het veilige zekeringssysteem kunnen kids zonder begeleiding het lage parcours doorlopen. Wedden dat ze glimmen van trots?

 2. 1

  Buitenhoff Outdoor

  Een echte adrenalinekick! De uitdagende klim & natuurbeleving op recreatiepark het Rutbeek. In een bos van circa 1 hectare is een spannend touwbanen parcours gebouwd. Beweeg je veilig via allerlei klimonderdelen van boom tot boom. Er zijn nog veel meer activiteiten te vinden, zoals archery tag, boogschieten, highland games, klootschieten of ontsnap uit de escape room.

Wat vind je van dit artikel?