navigatie overslaan

Route-tips

Kleurrijke kunst in Twente: 4 toffe streetart routes

 • Leestijd 2
 • Gelezen 1302 keer

Aan verschillende steden in Twente wordt extra kleur toegevoegd in de vorm van streetart. Artiesten in straatkunst, zoals de welbekende graffiti, ontwikkelen zich met hun rollers en spuitbussen de laatste jaren tot ware kunstenaars. Om dit allemaal te kunnen bewonderen zijn er veel fiets- en wandelroutes door de Twentse steden.

 1. 4

  Streetart wandelroute in Enschede

  Deze route neemt je mee op een avontuurlijke ontdekkingsreis door de stad, waar je kunt genieten van enkele van de meest opvallende straatkunstwerken. Wandel langs kleurrijke muren, verborgen steegjes en levendige delen van Enschede. De wandelroute start bij de Tourist Info Enschede. Een route van 3,4 km langs twintig verschillende locaties in de stad.

 2. 3

  Wandelen langs de kunst in Almelo

  De meest verrassende route van Almelo! Want hoewel je misschien wel wist dat talentvolle artiesten uit Almelo komen, wist je waarschijnlijk niet dat Almelo nog veel meer kunstenaars heeft en de kunst hier vaak letterlijk op straat ligt. Je moet alleen net even weten waar te kijken. Deze route van 6,5 km leidt je langs 45 bijzondere kunstobjecten, ateliers en galeries verspreid over de binnenstad en geeft je bij ieder object een korte uitleg.

 3. 2

  Langs de kunstwerken in Hengelo

  Ben je op zoek naar een unieke en alternatieve manier Hengelo te verkennen? Volg dan de streetart wandelroute en ontdek de verborgen pareltjes. Deze route neemt je mee naar minder bekende locaties waar je kunt genieten van adembenemende kunstwerken, weggestopt in steegjes en op vergeten muren. De Street Art Route is af te halen bij het Toeristisch Informatie Punt of online te downloaden

 4. 1

  Fietsend langs de kleurrijke kunst in Enschede

  In Enschede is veel street art te zien in de straten. Fiets de route en je komt langs alle mooie kunstwerken van bekende en onbekende kunstenaars. Grote muurschilderingen, stroomkasten met een mooie afbeelding of graffity kunstwerken in de openbare ruimte, pak je fiets en geniet van de artistieke werken. De fietsroute start bij de Soendastraat. Een route van 40 km langs 22 verschillende locaties.

Wat vind je van dit artikel?