Route-tips

De mooiste wandeling van Nederland ligt in Twente: de Twentse Wallen.

Leestijd 2 minuten 1975 x bekeken
Geschreven door

Bregje

Zoals iedereen weet is Amsterdam ruim bedeeld met wallen. Maar ook in het oosten van ons land barst het van de wallen. Stuwwallen wel te verstaan. Bregje van Wandelvrouw.nl liep samen met Truus wijnen deze mooiste wandeling van Nederland.

omschrijving
omschrijving

De mooiste wandeling van Nederland 2018 is de wandeling Twentse Wallen – Markelo, gemaakt door Truus Wijnen. Vandaag ga ik hem lopen. Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen, deze wandelroute heeft toch niet voor niets de verkiezing van de Wandelzoekpagina gewonnen. Wat helemaal leuk is, is dat Benny Schreurs en zijn vrouw Rika een stukje met ons mee gaan lopen. Lees mijn ervaringen in dit wandelverslag. Mijn conclusie: Dit was een heerlijke afwisselende wandeling met een flinke dosis cultuur en natuur.

Met recht wandeling van het jaar 2018!

Wandelgids van Truus Wijnen

De stuwwallen zijn onstaan in de voorlaatste ijstijd ontstaan het voortstuwende ijs. Duidelijk herkenbare plooien en glooiingen in het landschap zijn het nog steeds zichtbare gevolg. Op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug zijn deze stuwwallen het duidelijkst te zien. Maar ook verder in Twente wemelt het van de wallen. Namen als Apenberg, Kuiperberg, Tankenberg of Austieberg beloven vergezichten zoals je die alleen in het buitenland verwacht.

Truus Wijnen, Tukker in hart en nieren, heeft al deze Twentse Wallen beklommen en de mooiste van deze wandeltochten heeft ze in een wandelgids verzameld. Geniet van fraaie vergezichten, kronkelende bergpaden en diepe dalen. En dat allemaal dichtbij huis in Twente. Bestel hier de gids!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Bregje

Op wandelvrouw.nl deel ik mijn belevenissen van mooie plekjes om te wandelen. Mijn missie is om mensen de leukste wandel- en overnachtingsplekjes van Nederland, Europa en daarbuiten te laten zien en ze de weg te wijzen.

Meer verhalen uit Twente

 1. Route-tips

  Matthias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Trambaan route.

  Geschreven door Mathias
 2. Route-tips

  5 handige en leuke tips tijdens het lopen van de Trambaan route

  Geschreven door Mathias
 3. Doe-tips

  6 Hotels met (meerdaagse) wandelarrangement Twente

  Geschreven door Maryke
 4. Twente tales

  De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

  Geschreven door Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter