Ontbijt als een keizer.

Geschreven door

Rick

Leestijd 2 minuten 2971 x bekeken

Laten we eerlijk zijn, dat gejaag in de ochtend is nergens voor nodig. Er zit 24 uur in een dag. VIER-EN-TWINTIG! Dat is in Twente niet anders dan in de rest van het land. Tijd zat, zeggen we hier dan. Maar wat doe je daarmee? Dat is de hamvraag. Stel je het opstaan uit tot het laatste moment, of begin je de dag gewoon iets eerder?

In Twente houden we van een goed ontbijt. Goed eten, goed gezelschap. Met de kinderen aan tafel, de hond aan je voeten. Even tijd voor elkaar. Samen opladen voor de nieuwe dag. Je hoeft er echt niet elke ochtend een paasontbijt van te maken. Maar met een bak yoghurt achter het stuur zitten, is weer het andere uiterste. Bij het ontbijt zet je toch de toon voor de rest van de dag. En als je meteen na het opstaan al begint het rennen en vliegen …

De belangrijke dingen in het leven

In Twente bepalen we graag ons eigen tempo. Begrijp ons niet verkeerd, dat betekent niet de kinderen op school droppen wanneer het ons uitkomt, of pas halverwege de ochtend op je werk aankomen. Met ons eigen tempo bedoelen we de tijd naar onze hand zetten. Zodat we niet de hele dag achter de feiten aanlopen. Zodat we tijd zat hebben. Voor de belangrijke dingen in het leven. Zoals samen ontbijten.

Lekker wakker worden

Niet dat we hier altijd juichend wakker worden. Niet menselijks is ons vreemd, ook de wekkers in Twente hebben een snooze-knop. Maar we laten ons niet kennen. Dus zetten we de wekker iets vroeger. Liggen de kleren voor vandaag al klaar. Hebben we de tassen gisteravond al gepakt. Is dat even lekker wakker worden! En daar hoort een keizerlijk ontbijt bij, met vers volkorenbrood. Kaas uit de streek. Eieren van de boer om de hoek. En wat denk je van typisch Twentse producten zoals krentewegge?

Zo zet je de toon. Zo kun je er vandaag tegenaan. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Dan hebben we nog deze ‘uitsmijter’ voor je: echt goed ontbijten leer je in deze streek van Nederland!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Rick

Rick is graag onder de mensen. Hij heeft dan soms (oké, best vaak) het hoogste woord, maar kan ook in stilte genieten. Observeren. Zijn zintuigen het werk laten doen. En daar komen verhalen van. Wat dan weer handig is als hij hoogste woord heeft.

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter