navigatie overslaan

Nieuws

Instagram hotspots wandelroutes rondom de Tankenberg met trotse Lossernaar Jan Riesewijk

  • Leestijd 4 min
  • Gelezen 1255 keer
  • Geschreven door Bianca

Er is een nieuw wandelrouteboekje gelanceerd met vier wandelroutes (7km 2x, 4km en 6km) op en rondom de Tankenberg met als thema Instagram hotspots. Routes met fotogenieke plekjes onderweg zoals: Erve Middelkamp, De Tankenberg en de Beukenlaan. De routes zijn geïntegreerd in het routenetwerk van Twente en daarmee ook bewegwijzerd.

De  Hooischuur
De Hooischuur

In de Hooischuur van Erve Middelkamp werden wij door Gerrit Rekers (gastheer Erve Middelkamp) ontvangen met koffie en krentewegge. Hier spraken wij af met Stevan Gervink (bestuurslid Tourist info) en Jan Riesewijk. De mannen kennen elkaar al vanaf de middelbare school. Stevan ging in gesprek met Jan over het prachtige gebied op en rondom De Tankenberg. De 'Twentse Alpen', zoals Jan Riesewijk het noemt.

Twentse krentewegge
Twentse krentewegge

Jan, als ik zeg De Tankenberg, wat komt er dan als eerste naar boven bij jou?

De Tankenberg is natuurlijk bijzonder omdat het de hoogste berg van Overijssel is. Het is ook een van de mooiste plekken van de gemeente Losser. Het is prachtig en de omgeving is mooi en wat ik ook bijzonder vind, is dat het heden en verleden op zo'n plek met elkaar verbonden zijn. Dat de Germanen daar vroeger kwamen en dat het volksgeloof gemengd is in de tegenwoordige tijd, dat vind ik heel bijzonder. De geschiedenis van De Tankenberg vind ik heel erg mooi. Helemaal als je daar boven in de koepel staat en je kijkt over onze eigen gemeente dan ben ik wel echt trots als Lossernaar! Mijn vrouw wandelt ook graag en regelmatig zijn wij hier te vinden. Dan lopen wij via het Dassen Hendrikpad richting De Tankenberg een prachtige route.

Jan en Stevan boven op De Tankenberg
Jan en Stevan boven op De Tankenberg

Wat zijn verder nog favoriete plekjes voor jou in de Schatkamer van Twente?

Ieder kerkdorp van onze gemeente heeft zijn mooie dingen. Ik vind het centrum van De Lutte heel erg leuk, met de kerk en het bos erachter. In Overdinkel vind ik het Gerardus Majella park heel erg mooi. Religie vind ik interessant, dus ook de diverse Mariakapellen vind ik mooi. En in Losser met het doorkijkje op de 'Oale Toarn' (Torenstraat), prachtig! In Beuningen bij het Mauritspad kan je ook prachtig wandelen. En de Austieberg, Hakenberg, Paasberg, dat is natuurlijk allemaal Beuningen, heel erg mooi. In Glane vind ik het Lagapad heel erg mooi. Ieder kerkdorp heeft wat. De verbinding met Duitsland vind ik ook een echt pluspunt, we liggen er zo vlak naast. Zodra je in Bad Bentheim loopt, is het alsof je in een compleet andere wereld bent.

Jan en Stevan bij Mariakapel in De Lutte
Jan en Stevan bij Mariakapel in De Lutte

Welke plek mag nog meer aandacht krijgen?

Ik vind dat er goed aan de weg wordt getimmerd. Ik weet daar zo geen antwoord op. Losser wordt zo breed mogelijk op de kaart gezet met alle kerkdorpen.

Waarom moeten mensen hier naar toe op vakantie?

Omdat de gemeente Losser en Noordoost-Twente in z'n algemeen een hele mooie en afwisselende streek is. Mooie glooiende natuur en gezellige en authentieke plaatsjes. Het is hier heel gemoedelijk.

Stevan en Jan door de Beukenlaan
Stevan en Jan door de Beukenlaan

Wat zou je nog graag gerealiseerd hebben in de Schatkamer van Twente?

Dat moet ik even goed nadenken. Ja, ik denk een hotel in het centrum van Losser, dat zou wel weer mooi zijn!


Tankenbergroutes

Het boekje met de Tankenbergroutes is een initiatief vanuit Hotel 't Kruisselt, Drostes Twente, Natuurmonumenten, Pannenkoekhoes De Stroper en Tourist info De Lutte-Losser. Ze zijn verkrijgbaar bij de Tourist info in De Lutte voor €2.

Gerrit Rekers, gastheer van Erve Middelkamp
Gerrit Rekers, gastheer van Erve Middelkamp

Instagram

Wat ons betreft zijn er ontzettend veel mooie hotspots onderweg waarmee jij je Instagram feed kunt vullen. Hier zijn 16 fotogenieke plekjes die je tijdlijn gegarandeerd zullen verfraaien. Houd je camera of telefoon bij de hand en gebruik de hashtag #visitdeluttelosser, zodat wij jouw prachtige beelden kunnen delen!

Deze verborgen parels zijn ook zonder Instagram de moeite waard. Je bent uiteraard van harte welkom om te genieten van de vele magnifieke uitzichten en om foto's te nemen die je kunt delen met familie en vrienden, of om gewoon mooie herinneringen te creëren.

Een extra tip: maak gebruik van het gouden uur, net na zonsopgang of vlak voor zonsondergang. Dan krijg je het beste licht voor je foto's!

Bestel hier de route online!

Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Bianca