Typisch Twents

Onze survivalkit voor feestdagen en familieweekenden.

Geschreven door

Sybylle

Leestijd 2 minuten 2225 x bekeken

Het is met feest- en familiedagen net zoals met je verjaardag: als je jarig bent, ben je nog niet jarig. Het is maar goed dat de dagen zelf zo onmeunig gezellig zijn, anders overleef je de voorbereidingen niet eens. Tukkers hebben de remedie voor dit soort stressmomenten: de Twentse survivalkit. Honderd procent schoonmoeder-proof.

Niks moet in Twente

Valentijnsdag, Vaderdag, Moederdag, verjaardagen en als klap op de vuurpijl de decembermaand. We hebben het hele jaar door heel wat feestjes te vieren. Niet iedereen zit altijd te wachten op die verplichte nummers. En Tukkers al helemaal niet, want ze zijn een beetje allergisch voor het woordje ‘moeten’. De Twentse oplossing? Wat vaker nee zeggen. Niks moet. En mocht je echt niet uit onder een feestdag of de verjaardag van je schoonmoeder uitkomen, geniet dan in elk geval van het vooruitzicht. De volgende keer zeg je namelijk gewoon weer nee.

Lekker nuchter

Aan de relaxte levenshouding van Tukkers kunnen andere Nederlanders een voorbeeld nemen. Hoe druk het ook is, hoe vol de agenda ook staat, een Tukker laat zich niet gek maken. Die nuchterheid komt goed van pas, helemaal tijdens feestdagen. Hoe ze dat doen? Ze houden het hoofd koel, gaan niet mee in de hysterie rondom feestdagen en laten zich vooral niet opjagen. En anders: volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tukkers blijven lekker nuchter, wat er ook gebeurt.

Geen hype-types

Ze hebben gemakkelijk praten, daar in Twente, maar de grote vraag is: hoe dan? Door niet mee te gaan in de waan van het moment. Tukkers zijn geen hype-types. Ze hoeven niet elk jaar nieuwe kerstspullen, een nieuwe outfit of een tiengangenmenu. Scheelt heel wat stress in toch al drukke periodes. Gezellig samenzijn met vrienden en familie is toch veel belangrijker dan allerlei randverschijnselen? En mocht je toch een moeilijk schoonmoeder-momentje hebben tijdens de kerstdagen: dan boek je alvast je mei- of zomervakantie naar Twente. Voorpret gegarandeerd.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Sybylle

Freelance (reis)journalist voor onder andere Reis!. Zwerft de wereld rond om terug te komen met verhalen die anderen inspireren ook op ontdekkingsreis te gaan.

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Pinksteren in Twente. Bekijk de 6 Twentse tips voor een fijn pinksterweekend.

 2. Doe-tips

  Plekken waar de zon het langst schijnt. 5 mini-belevingen op hoogte.

 3. Een moment met

  Johanna ter Steege: "Als ik in Twente kom dan voelt het als mijn thuis!"

  Geschreven door Maika
 4. Op eigen wijze

  Dauwtrappen in Twente: zo stappen Tukkers in alle vroegte op de fiets.

  Geschreven door Bertine & Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter