1. 0/5
  '

  Route-tips

  5x wandelen met kinderen in Twente . Met leuke speel- en pauzeplekken!

  Geschreven door

  Yvette

  Als je met kinderen gaat wandelen dan wil je dat het voor iedereen leuk is. De meeste kinderen staan niet gelijk te springen als je zegt dat je met ze wilt gaan wandelen. Maar een leuke wandelroute, die geschikt is om met kinderen te lopen maakt het wandelen wel een stuk leuker! Wij hebben onze favoriete wandelroutes met kinderen in Twente op een rijtje gezet.

  Wandelen

 2. 5/5

  5.

  De Dinkelroute in Het Lutterzand (2,8 km)

  Het Lutterzand is een prachtig natuurgebied. Startpunt wandelroutes: Restaurant Het Paviljoen (met grote speeltuin). Mijn favoriete route is De Dinkelroute. De route brengt je ook langs de Lutte Hutte, een verborgen schat in Het Lutterzand. Hier kun je je eigen marshmallows roosteren boven een knisperend kampvuurtje. Gebruik Google Maps om deze topplek niet te missen!

 3. 4/5

  4.

  Sallandse Heuvelrug, Speelbosroute

  Het is heel simpel; je volgt de houten eekhoorntjes in het bos en je vindt allerlei leuke dingen om op te klimmen op te klauteren en aan te schommelen. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Slinger door de bomen, kruip door de tunnels als een das. Maar er is ook genoeg plek om lekker te struinen en zelf een hut te bouwen. Start: Buitencentrum.

 4. 3/5

  3.

  De Bronnenroute van Natuurgebied Springendal (4,7 km)

  Deze route heb ik laatste zelf gelopen, hij is echt prachtig! Ik denk dat mijn kinderen hem ook leuk gevonden zouden hebben maar dan wel op een (loop)fietsje. Als je een beetje handig op de loopfiets bent dan kun je die zeker meenemen. Je parkeert de auto bij de Brandtoren in Vasse, daar start de Bronnenroute. Wil je daarna nog even wat drinken? Theehuis Dennenoord zit vlakbij!

 5. 2/5

  2.

  Het Buurserzand (5,2 km)

  Je kunt de auto parkeren bij Bezoekerscentrum De Wakel. Hier start de wandelroute van 5,2 kilometer. Dit is voor onze kinderen te lang, maar met een loopfietsje is het prima te doen! Wij lopen meestal een half uurtje heen om vervolgens dezelfde route weer terug te lopen. Bij Bezoekerscentrum De Wakel kun je terecht voor een kopje koffie of thee én ze hebben er een speelhoekje.

 6. 1/5

  1.

  Kabouterpad bij Hof Espelo (vanaf 2 km)

  Aan de rand van Enschede vind je Hof Espelo. Ook hier is een startpunt van Wandelnetwerk Twente. De kortste route is hier de route van 2 kilometer. Wat veel mensen nog niet weten is dat hier ook een kabouterroute loopt, volg de kabouterbordjes vanaf Bezoekerscentrum het Koetshuis. Deze route is erg leuk voor kleine kinderen! De route eindigt in het speelbos naast het bezoekerscentrum.

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Special

BIG INSECTS

Natura Docet Wonderryck Twente

Metersgrote insecten uit verschillende continenten hebben zich deze zomer verzameld bij Natura Docet Wonderryck in Denekamp. Ze leven daar in de groots opgezette tuin in harmonie bij elkaar.

Vliegbasis Twenthe


7524PT Enschede

€ 12,50

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  8 tips voor een coronaproof voorjaarsvakantie in Twente.

 2. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Smokkelroute.

  Geschreven door Mathias
 3. Route-tips

  5 handige en leuke tips tijdens het lopen van de Smokkelroute

  Geschreven door Mathias
 4. Doe-tips

  12 Twentse lockdown tips voor coronaproof activiteiten

Tip je vrienden

facebook twitter