1. 0/7
  '

  Doe-tips

  7 leuke dingen met kids bij slecht weer. Een beetje regen is zo erg nog niet.

  Geschreven door

  Nicoline

  Gelukkig zijn er in Twente veel leuke kinderuitjes te bedenken, ook als het regent. Met de volgende tips hoeft jouw kind zich geen moment meer te vervelen. Lees hier alles over de leukste dagjes uit in Twente bij slecht weer.

  Nog meer tips voor activiteiten met kinderen

 2. 7/7

  7.

  Binnen midgetgolf in het donker

  Of je nou 80 jaar oud bent of net naar de kleuterschool gaat, iedereen die een stick vast kan houden, kan midgetgolfen. Alleen een grote regenbui kan jullie pret nog bederven. Daarom hebben een aantal slimme ondernemers bedacht om een binnenmidgetgolfbaan aan te leggen. Bij Glowgolf in Enschede golf je, om het extra leuk te maken, in een donkere ruimte met fluorescerende banen.

 3. 6/7

  6.

  Heel eventjes je een echte toneelspeler voelen

  Is jouw kind een echte dramaqueen? Krijgt jouw peuter op verjaardagen iedereen aan het lachen? Of heeft jouw tiener ambities om het toneel op te gaan? In de kleuterworkshop wordt jouw kleuter op het toneel eventjes iemand anders. Kinderen van 6 tot 9 jaar gaan op ontdekkingstocht naar de wereld van acteurs en actrices.

 4. 5/7

  5.

  Binnenspeeltuin met aandacht voor ouders

  Voor veel ouders is de binnenspeeltuin een regelrechte horror. Je kind heeft de dag van zijn leven, zelf zit je aan een tafel in een sfeerloze hal met vreselijke akoestiek je te vervelen totdat je kind is uitgeraasd. Dat doet Kidscity in Borne tien keer beter. Je kind leeft zicht uit en jij zit in een grappige piratenschipscene te genieten van je koffie met appelgebak.

 5. 4/7

  4.

  Stoere sporten in de Performance Fabriek

  Een toplocatie om met oudere kinderen te bezoeken op een regenachtige dag. Bij >Bounz springen de kids op 32 aaneengesloten trampolines, waaghalzen boulderen (klimmen zonder touw en gordel) bij Cube Bouldergym, Skatepark de Fabriek is hét binnencentrum voor heel skatend Twente en stoere slagmannen oefenen hun slag in de netten bij MK Baseball & Sofball.

 6. 3/7

  3.

  Brandweerman Sam in Rijssen

  Een perfect slecht weer uitje voor kinderen die dol zijn op deze stoere brandweerman. In het museum staan vooroorlogse brandweerauto’s en bewonder je helmen uit de hele wereld. Je kind mag zich zelfs verkleden als echte brandweerheld en brandjes blussen. Wat zal je met dit uitje indruk maken op jouw kleine brandblusser!

 7. 2/7

  2.

  Een dagje roltrap skiën

  Bij Snowise, leren jouw kinderen skiën of snowboarden. Een goede oefening voor de komende wintersportvakantie. Maak ook lekker veel foto’s van jouw stoere skiërs want dat is hier een stuk makkelijker dan op de piste in Oostenrijk.

 8. 1/7

  1.

  Verbaas je bij Docet Wonderryck

  Natura Docet Wonderryck Twente is door vlogger Nanne Meijer verkozen tot het op één na kindvriendelijkste museum van Nederland. Bij Wonderryck zie je hoe de natuur de afgelopen eeuwen veranderd is aan de hand van oeroude fossielen en mineralen.

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  11 Twentse tips voor coronaproof uitjes

 2. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "In de winter eten we alle dagen moos."

  Geschreven door Andre
 3. Slaaptijd!

  10x kamperen met kinderen in Twente. Hier hebben ze de tijd van hun leven

  Geschreven door Nicoline
 4. Doe-tips

  Touren in eigen auto door Twente en Salland. De roadtrip tegen de dip!

Tip je vrienden

facebook twitter