Tukker top 5

De 5 favorieten van Johan Nijenhuis. "Oude markt is één van de mooiste pleinen".

Leestijd 2 minuten 1365 x bekeken

Johan Nijenhuis, geboren in Markelo, is filmregisseur en –producent. Hij is bekend van Nederlandse filmproducties als Volle Maan, Verliefd op Cuba en -Costa! In 2019 komt zijn nieuwste bioscoopfilm uit: De beentjes van Sint Hildegard. Deze tragi-komedie, met Herman Finkers en -Johanna ter Steege in de hoofdrol, is -gedeeltelijk opgenomen in Twente. Genoeg mooie plekken hier. We vroegen Johan naar zijn vijf favorieten.

omschrijving
omschrijving

1. De Oude Markt in Enschede

“De Oude Markt in Enschede. Een van de mooiste pleinen in Nederland, met fijne -terrassen. Zeker in het voorjaar en in de zomer, als die terrassen weer vollopen, is het hier goed toeven. De Grote Kerk, die midden op het plein staat, zorgt voor veel sfeer.”

omschrijving
omschrijving

2. de Markelose Berg

“Ik wandelde vroeger altijd met onze teckel op de Markelose Berg, ik ben geboren in Markelo, in de gemeente Hof van Twente. Aan die wandelingen met onze hond, en dus ook aan de Markelose Berg, heb ik goede herinneringen. Het is er heerlijk wandelen. Vanaf een aantal punten op de berg heb je een prachtig uitzicht. Op de berg vind je tevens het Overijssels Verzetsmonument 1940-1945.”

3. Elk weiland in twente

“Elk weiland in Twente in september. Als de herfst zich aankondigt en de slierten ochtendmist goudgeel worden opgelicht door de opkomende zon is Twente op haar mooist. En dan maakt het dus niet uit waar in Twente je bent.”

4. Ootmarsum

“Rondom Ootmarsum vonden we voor de film ‘De beentjes van Sint Hildegard’ de mooiste glooiende landschappen. De ezeltocht van opa, waar de film mee begint, hebben we hier opgenomen. -Ootmarsum is echt de moeite waard om te bezoeken, zowel het stadje als de -prachtige omgeving.”

5. De Twentsche foodhal

“De Twentsche Foodhal op het voormalige Polaroid fabrieksterrein in Enschede. We hebben hier de casting voor de film gedaan, we wilden immers goede Twentse acteurs casten. Waar doe je dat anders dan in Twente? De Twentsche Foodhal heeft een goede sfeer en, niet onbelangrijk, heel lekker eten.” •

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Twente

 1. Twente tales

  De Germaanse godin Tanfana: ontdek de magie van De Tankenberg.

  Geschreven door Vincent
 2. Twente tales

  De Hellehond: waarom de zwarte hond zorgt voor angst in De Lutte.

  Geschreven door Vincent
 3. Twente tales

  Old Minneke: over een gevreesde heks in de bossen bij de Holterberg.

  Geschreven door Vincent
 4. Twente tales

  De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

  Geschreven door Vincent

Tip je vrienden

facebook twitter