navigatie overslaan

Doe-tips

Dit zijn de 5 beste restaurants in Losser en Oldenzaal. Kijk je mee?

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 3514 keer

Losser wordt ook wel de Schatkamer van Twente genoemd. Tukkers zijn niet zulke opschepper, maar in dit geval is er geen woord overdreven. De gemeente is gezegend met een schitterende natuurlijke omgeving bestaande uit bos, zandverstuivingen en heidevelden. Wil je bourgondisch genieten in een eeuwenoude stad? Ga dan naar Oldenzaal. Dat doe je in een van de vele horecagelegenheden.

 1. 5

  Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek

  De filosofie is meer dan 55 jaar vooral gestoeld op botanische gastronomie en de klassieke Frans-mediterrane keuken, begeleid door prachtige wijnen uit de gehele wereld én van wijnlandgoed De Hakenberg. Voortdurend is de brigade bezig met verantwoord geteelde ingrediënten uit eigen streek, aangevuld met de heerlijkste kruiden en gewassen uit eigen kruidentuin of greenhouse en wild geoogst van omliggende landgoederen. Sinds 2011 bekroond met 1 Michelinster, 15,5/20 Gault&Millau en vermelding in de Lekker. Lid van Alliance Gastronomique.

 2. 4

  Grand Café Smit

  Grand Café Smit is een sfeervolle en gezellige locatie in hartje Losser. Je kunt hier heerlijk lunchen, borrelen en/of dineren in een gemoedelijke, ongedwongen sfeer. En laat je verrassen door de creativiteit van de keukenploeg. Kom langs om te genieten in het ruime sfeervol ingerichte grand café, serre of op een van de terrassen. De kinderen kunnen zich heerlijk vermaken de speeltuin. Tevens beschikt Grand Café Smit over een ijssalon, hier wordt ijs geheel zelf bereid met dagverse regionale ingrediënten.

 3. 3

  Restaurant de Oude Apotheek

  Het pand waarin De Oude Apotheek is gehuisvest, is een plaatje: een monumentaal pand uit 1762 in hartje dorp. Bij mooi weer gaan al gauw de karakteristieke schuiframen open en kan op het terras of in de tuin worden gezeten. Ze spelen in op het seizoen en wat de omgeving het brengt: vlees, vis en vegetarisch. Je kunt kiezen van de kaart maar ook carte blanche geven aan de chef met een 5-gangen menu. Onder leiding van Peter Kok werkt het keukenteam tot het uiterste om prachtige smaakvolle gerechten op tafel te zetten. Of je nu komt voor een lunch of een diner, één ding staat vast: genieten voert de boventoon.

 4. 2

  Hotel Restaurant 't Kruisselt

  Op het zonnig gelegen tuinterras van Hotel-Restaurant 't Kruisselt kun je genieten van heerlijke lunchgerechten, borrelhapjes en een plate van de dag. Het Hotel-Restaurant ligt prachtig in de natuur en het terras kijkt uit over de 9-holes Par 3-golfbaan. In de sfeervolle eetkamer of op het fraaie terras kun je een tafeltje reserveren voor een uitstekend á la carte diner of het smakelijke en goed betaalbare Menu du Jour. De huiselijke en gemoedelijke sfeer maakt het uitje compleet, de service wordt beoordeeld met een 9,6.

 5. 1

  Restaurant Klein Afrika

  Een stukje Afrika in eigen land in de prachtige groene omgeving van Oldenzaal. Na een fijne dag op Het Hulsbeek, bezoek je natuurlijk restaurant Klein Afrika. Kom smullen van de verschillende pannenkoeken en andere gerechten. De kinderen kunnen lekker spelen in de speeltuin met klimtoestellen, glijbanen en een kabelbaan, terwijl de (groot)ouders genieten van een hapje en drankje. Maar er is meer.. een klein dierenpark direct naast het terras. Bekijk de wasberen, wallaby's, alpaca's en andere dieren van dichtbij. Hoe leuk is dat!

Wat vind je van dit artikel?