navigatie overslaan

Hunkertukkers

Laura Begieneman: ''Ik begon Twente past écht te waarderen toen ik er níet woonde.''

  • Leestijd 2
  • Gelezen 625 keer

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen.

“Ik ben geboren en getogen in Goor. Mijn moeder is van Spaanse komaf en van huis uit ben ik tweetalig opgevoed. Ik wist altijd dat de wereld groter was dan alleen Twente. De afgelopen jaren heb ik de hele wereld over gereisd. Ik heb International Business Management en Chinees gestudeerd in Tilburg. Na een bezoek aan China ben ik naar Zweden gegaan voor mijn master. Hierna heb ik een tijdje in Nederland gewerkt tot het toch weer begon te kriebelen: ik besloot een young graduate programma van een halfjaar te volgen in New York. Na een aantal jaar in Utrecht te hebben gewoond besloten mijn vriend en ik terug te gaan naar Twente. We zijn nu anderhalf jaar terug en wonen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, samen met onze zoontjes van vier en anderhalf jaar. Hier hebben we een duurzame woning gebouwd, we reizen veel maar vinden het wel belangrijk om ons hier bewust van te zijn en ons steentje bij te dragen aan het milieu. Zowel ik als mijn vriend werken nog wel in Amsterdam. Ik werk als Presales Manager in de IT en doe dit vooral remote. Een dag per week rijd ik op en neer naar het westen. Dat werkt prima voor mij.

Ik begon Twente past écht te waarderen toen ik er níet woonde. Daar ben ik me nu heel erg van bewust. Mensen zijn hier aardiger voor elkaar en het noaber¬schap vind ik fantastisch. Je hebt je familie dichtbij, dat is ons ook heel veel waard. Je hebt hier de ruimte, maar je bent ook overal dichtbij. Toch blijven we de wereld ook ontdekken, we reizen veel met onze kinderen. Zo zijn we al met ze naar Kaapverdië en Japan geweest. De komende tijd blijven we wel in Holten, maar wie weet verhuizen we ooit nog eens met het hele gezin naar de Spaanse zon.”

Wat vind je van dit artikel?