navigatie overslaan

Hunkertukkers

Wouter Slot: ''Voor mij is dat de perfecte combinatie: de hectiek van de stad en de rust vinden op mijn landje in Twente.''

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 1988 keer

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen.

“Ik ben in Goor geboren opgegroeid, maar voor mijn studie architectuur in Delft ben ik destijds naar Rotterdam verhuisd. Inmiddels vindt het overgrote deel van mijn leven in het westen plaats: ik heb een woning in Hilversum en mijn kinderen gaan hier ook naar school. In de Jordaan in Amsterdam heb ik een appartement en is mijn architectenbureau gevestigd. Want die studie architectuur, mondde uit in een eigen bedrijf. Mijn ontwerpen zijn heel divers: van een villa tot een interieurontwerp voor een studentenwoning of de verbouwing van een horecaonderneming.

Ongeveer zes jaar geleden, na de geboorte van mijn dochter, kocht ik een stukje land vlakbij Hengevelde. Een oude schuur die hier al stond heb ik verbouwd tot een soort vakantiewoning. Hier trek ik me af en toe terug. Ik vind het heerlijk om de drukte van de stad even te ontlopen en ‘druk’ te zijn met het kappen van bomen, hout kloven en grasmaaien. Mijn vader, die nog steeds in Goor woont, helpt me dan graag. Dat is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid, samen in de buiten¬lucht het werk even van ons afschudden. Voor mij is dat de perfecte combinatie: de hectiek van de stad en de rust vinden op mijn landje in Twente. Zo noemen we het trouwens ook altijd: we gaan weer naar ‘het Landje’.

Mijn kinderen vinden het ook fantastisch in Twente. Vanuit Hilversum rijden we hier in ongeveer een uur naar toe. Het is mooi om hen te laten zien waar mijn roots liggen. Ze vinden het geweldig om nieuwe plek¬ken in de natuur te ontdekken. We bouwen hier hutten, de barbecue gaat al in de middag aan en we sluiten af met een kampvuur. Over vrijheid gesproken...”

Wat vind je van dit artikel?