navigatie overslaan

Hunkertukkers

Kim Roelofs: "In Twente voel ik mij écht thuis. Ik heb hier alles wat ik wil".

  • Leestijd 2
  • Gelezen 4852 keer

Voor veel Tukkers is en blijft Twente de fijnste plek om te wonen. Als ze door studie of werk verhuizen, blijven ze ‘hunkeren’ naar de regio waar ze zijn geboren en getogen. Verpleegkundige Kim Roelofs voelt zich in Twente écht thuis.

“Ongeveer tot mijn dertiende heb ik veel last gehad van heimwee, ook als ik ­familie om mij heen had. Zo heb ik een keer, tijdens een zomervakantie bij kennissen in Duitsland, de avond voor vertrek mijn broers wakker gemaakt om te vertellen dat we naar huis gingen. En als ik al moest logeren, dan het liefst bij oma. Die heimwee was gelukkig veel minder toen ik op mijn negentiende verhuisde naar Den Haag voor de opleiding verpleegkundige. Een hele stap voor een meisje uit Weerselo. Maar voor mijn ouders was het ook belangrijk dat ik en mijn broers onze grenzen verlegden en ons ontwikkelden, daarin stimuleerden ze ons.

Na vijf jaar Den Haag, mijn opleiding was afgerond, besloot ik om met een studievriendin een jaar te gaan backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat jaar was fantastisch en heeft me veel opgeleverd, vooral het kunnen genieten van ruimte en vrijheid. Des te confronterend was het toen ik vlak voor de landing op Schiphol de drukte van de Randstad zag, met lange files richting Zandvoort. Op dat moment heb ik besloten niet meer in Den Haag te gaan wonen en naar Twente terug te keren. Ik wilde rust en ruimte, net als tijdens het jaar aan de andere kant van de wereld.

Sinds 2005 woon ik in Weerselo, in de buurt van het Almelo-Nordhornkanaal en op fiets­afstand van mijn werk als verpleegkundige. Ik heb hier in Twente alles wat ik wil. De rust en ruimte, de groene omgeving, de prachtige bezienswaardigheden en vooral de gezelligheid en integriteit van de Twentenaar. Het is gewoon heerlijk om in Twente te wonen. Hier ga ik echt niet meer weg.”

Wat vind je van dit artikel?