Doe-tips

Koffietijd! 4 heerlijke tips voor een goede kop koffie. Thee kan ook.

Geschreven door

Nicoline

Leestijd 2 minuten 7264 x bekeken

Twente is een uitstekende locatie voor liefhebbers van high tea of een heerlijke lunch. Hier zijn heel wat fijne adresjes voor een goede koffie, heerlijke brunch of lekker tussendoortje. Wij delen vier tips!

De Hoestinkhof

In het theehuis of op het terras onder de oude bomen ligt het platteland aan je voeten. Het uitzicht over de glooiende akkers met grazende koeien maakt een stop de moeite waard. Een dampend potje echte thee op tafel en een uitgebreide lunch, kop koffie met home made taart of een gezellige high tea, je bent van harte welkom. Tevens is er een groepsaccommodatie met tien kamers en een recentelijk gerealiseerde Bed&Breakfast met drie kamers. Dus ook voor een paar dagen weg een sfeervolle plek. Na een stevig ontbijt met eigen gebakken brood is het goed fietsen of wandelen in Twente. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00-18.00 uur en in juni, juli en augustus ook op donderdag. Logeren is het gehele jaar mogelijk.
Markelo | www.hoestinkhof.nl

Landgoed Schuilenberg

Zin in een middag genieten van heerlijke zoetig- en hartigheden tijdens een lekkere high tea? Dat kan bij Landgoed Schuilenburg! En dan ben je ook nog eens op een prachtige locatie, gelegen langs de Regge, waar je ook nog een mooie boottocht kunt maken. Ervaar het verleden op het heringericht kasteelterrein Schuilenburg met authentiek Bouwhuis en Sagenschuur.
Hellendoorn | www.schuilenburg.nl

Theehuis Dennenoord

Het Theehuis is georiënteerd op de traditionele Engelse keuken, van ontbijt tot aan de originele High Tea & Afternoon Tea. Het is een landelijk gelegen sfeervol houten pand in de bosrijke omgeving tussen Vasse en Ootmarsum, één van de mooiste gebieden in Twente. Een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht.
Nutter | www.theehuisdennenoord.nl

Bij Saartje

Bij Saartje vind je bij uitstek de gemoedelijke sfeer aan de keukentafel voor een uitgebreide high-tea. Onder het genot van zoete en hartige lekkernijen kan onbeperkt thee (en voor de liefhebbers ook koffie) gedronken worden in verrassende smaken van over de hele wereld.
Vroomshoop | www.lunchroombijsaartje.nl

Bekijk hier een overzicht van alle gezellige eetcafé's en koffietentjes in Twente.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Nicoline

Nicoline is semi-tukker, geboren in Den Haag maar inmiddels woont ze al meer dan haar halve leven in Enschede, waar ze nooit meer weg wil.

Meer verhalen uit Twente

 1. Doe-tips

  Dit zijn de 10 leukste evenementen in juni. Ga erop uit!

 2. Doe-tips

  Podiums onder de Sterren: Ontdek de Openluchttheaters van Twente.

 3. Typisch Twents

  Ken jij de Twentse Big Five van de topsport al? Een mooie bucketlist.

 4. Van eigen bodem

  Lekker en hip: dit zijn de 7 leukste food hotspots in Twente.

Tip je vrienden

facebook twitter